Tillbaka

Undersköterska till nytt team – BUP ätstörningsenhet

Referensnummer AS1080/2023
Sista ansökan 2023-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Nytt uppdrag - högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlad ätstörning


Akademiska sjukhuset har som ett av tre sjukhus i Sverige, fått i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlad ätstörning. Nu ges därför en unik möjlighet till dig som undersköterska eller skötare att bli en del av detta spännande arbete. Vi säkerställer nu kompetens inom alla vårdnivåer samt rekryterar till det nya teamet. Vill du vara med oss på denna resa?

Vår verksamhet


Ätstörningsenheten för barn och unga tillhör barn- och ungdomspsykiatrin, Akademiska sjukhuset, i Region Uppsala och vi ansvarar för patienter upp till 18 år som är i behov av specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård relaterat till ätstörning. Vi erbjuder i nuläget öppenvårdsbehandling och dagvårdsbehandling. Vi värdesätter att arbeta i team och bygger vår behandling på familjebaserad behandling (FBT) där familjen är oerhört viktig i patientens väg mot tillfrisknad.

Vårt utökade uppdrag gällande nationell högspecialiserad vård kommer från Socialstyrelsen och kommer bland annat att innebära att genomföra bedömning om fortsatt behandling, bedriva en heldygnsvård utifrån särskilda villkor samt att ansvara för delar av den efterföljande uppföljning för patienter som erbjudits behandling.

Ditt uppdrag


Som undersköterska får du en unik möjlighet att vara med och forma arbetet kring omvårdnaden på den nya enheten. I ditt dagliga arbete kommer du att möta barn och unga med ätstörning och deras familj som är i behov av både somatiska och psykiatriska omvårdnadsinsatser. Ditt dagliga arbete kommer därmed innefatta stöd vid måltider, omvårdnadsinsatser gällande ångesthantering och stödjande samtal med patient och vårdnadshavare.

Att vi är kreativa, lösningsfokuserade och bygger förutsättningar för ett gott samarbete med öppen dialog inom enheten kommer vara viktiga ingredienser i vårt arbete – tillsammans med en portion uthållighet.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad undersköterska med erfarenhet av arbete med barn och unga eller av slutenvård. Meriterande om du har erfarenhet av arbete inom ätstörningsbehandling.

Din kompetens


Du är trygg, har självinsikt och har en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du är idérik, nytänkande och hittar nya angreppssätt i ditt praktiska arbete. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstid dag/kväll/helg. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer


Maria Stefansson, Avdelningschef, tfn 018-6115974 
Facklig kontaktperson Kommunal nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Viktig information gällande din anställning:


Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det krävs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.