Tillbaka

Sjuksköterska specialiserad pediatrik- akutmottagning för barn och ungdom

Referensnummer AS915/2023
Sista ansökan 2023-10-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!

Sjuksköterska specialiserad pediatrik – dagvård med möjlighet till kombinationsarbete på Akutmottagning för barn och ungdom.

Vår verksamhet


Sektionen består av tre verksamheter. Akutmottagning för barn och ungdom, avdelning för akut och specialiserad pediatrik, 95 E och ovannämnd dagvårdsavdelning.

Inom sektionen för akut barnsjukvård finns en dagvårdsavdelning för specialiserad pediatrik där vi utför dagvård och planerade inläggningar för barn och ungdomar inom allergi, cystisk fibros (CF), diabetes, endokrinologi, gastroenterologi, kardiologi, obesitas, reumatologi, nefrologi och urologi. Dagvårdsavdelningen är en liten enhet med 3-5 dagvårdsplatser och 3 slutenvårdsplatser i veckan. Vi tar emot barn, ofta med kroniska och eller komplexa sjukdomar, som är i behov av utredning, regelbundet återkommande läkemedelsbehandlingar, undersökningar och uppföljningar. Vården sker i nära samarbete med våra specialister på barnsjukhusets mottagningar och vi skapar ofta långa relationer med barnen och deras familjer. Att arbeta med barn är ett på många sätt givande och spännande arbete. Vi strävar alltid mot att få barnet delaktigt i vården och samtidigt skapa ett gott samarbete med föräldrarna. Du arbetar i ett team bestående av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och vårdkoordinator. Arbetet på enheten är självständigt och omväxlande och som sjuksköterska har du möjlighet att bygga upp en bred och djup kompetens inom området.

I angränsande lokaler ligger även akutmottagningen för barn och ungdom belägen. Denna verksamhet är öppen dygnet runt och här tar vi emot patienter i åldrarna 0-18 år med akuta sjukdomstillstånd. På akutmottagningen för barn och ungdomar arbetar vi i team med sjuksköterskor, undersköterskor och läkare med bred kompetens.

Ditt uppdrag


I arbetet som sjuksköterska ingår bland annat att utföra provtagningar och läkemedelsbehandlingar, förberedelser inför operationer och undersökningar, samordning, bokning och planering.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Vi ser gärna att du har specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Tidigare mottagningsarbete är meriterande.

Din kompetens


Vi söker dig som brinner för att arbeta med barn och ungdomar och har ett tydligt patientfokus. Du är van att arbeta självständigt, men har också en god förmåga att samarbeta med övrig personal i teamet. Du är trygg i din sjuksköterskeroll, engagerad och ser det som en självklarhet att bidra till kvalitetsutveckling inom området.

Vi erbjuder


Heltid tillsvidareanställning på dagvårdsavdelningen. Arbetstiderna är förlagda till helgfria vardagar dagtid och kvällstid. Individuellt upplägg för eventuellt nattarbete kan erhållas. Provanställning kan förekomma.

Kombinationstjänst med akutmottagning för barn och ungdom, kan erbjudas där arbete sker i team med patienter från 0-18 år med akut sjukdomsbild. Individuellt upplägg för ev. rotationsarbete med helgtjänstgöring samt nattarbete kan då komma att bli aktuellt. Inför anställning tas utdrag från misstanke- och belastningsregistren.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Kontakta gärna avdelningschef Alexandra Eliasson, 018-617 17 47
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.