Tillbaka

Undersköterska till centralintensiven (CIVA)

Referensnummer AS1079/2023
Sista ansökan 2023-10-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På centrala intensivvårdsavdelningen (CIVA) vårdas varje år cirka 800–900 patienter med allvarlig svikt i livsuppehållande funktioner. Medelvårdtiden är kort och de flesta inläggningarna sker akut under dygnets alla timmar vilket innebär att arbetstempot kan skifta snabbt. Se gärna vår film genom att klicka här

Patienternas vanligaste diagnoser är svåra infektioner, trauma, hjärtstopp och avancerad postoperativ vård. Genom ett samarbete mellan sjukhusets alla intensivvårdsavdelningar vårdar CIVA vid behov även patienter med stora brännskador, akuta sjukdomar i nervsystemet och thorax, intensivvårdskrävande patienter med högsmittsam sjukdom och barn.

Ditt uppdrag


Vi söker nu dig som vill jobba som undersköterska hos oss på CIVA. På CIVA ingår du i ett team runt patienten bestående av specialistutbildad sjuksköterska inom intensivvård, intensivvårdsläkare och fysioterapeut. Tillsammans arbetar ni personcentrerat och ansvarar för två patienter.

I ditt uppdrag ingår allt från avancerat omvårdnadsarbete till att assistera vid olika undersökningar och ingrepp. Vi arbetar i en högteknologisk vårdmiljö och i arbetet ingår att hantera teknisk apparatur. Som undersköterska är du närmast patienten och utgör en viktig del av teamet.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad undersköterska och har några års erfarenhet, gärna av akut- eller intensivvård. Du har ett nyfiket förhållningssätt samt god förmåga till samarbete. Vidare kräver arbetet att du är flexibel och serviceinriktad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Hos oss på CIVA finns mycket erfarenhet och kompetens samlad. Här är ingen dag den andra lik, vilket oftast är både stimulerande och utvecklande. Vårt motto är ”du är aldrig ensam”, det finns alltid en kollega att fråga eller be om hjälp.
Vi erbjuder en individuellt utformad och strukturerad inskolning, därefter fortlöpande kompetensutveckling i form av schemalagda utbildningsdagar.

Vi erbjuder vikariat alternativt tillsvidareanställning med rotation dag, kväll och natt i schemamodell som ger mer tid för återhämtning vid obekväm arbetstid. Våra nyrenoverade lokaler är utrustade med ergonomiskt ljus och ljud, vilket har visats ha en positiv effekt för såväl patient som medarbetare. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Friskvård är en del i arbetet för en god hälsa och bra arbetsmiljö. Du som anställd får ett årligt friskvårdsbidrag, upp till 2500 kr.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Är du intresserad och vill veta hur en dag kan se ut hos oss? Då är du välkommen att hospitera. Möjlighet finns till resebidrag om du kommer från annan ort. Hör gärna av dig till:
Avdelningschef Anna Allenbrant, 018-611 48 39, Anna.allenbrant@akademiska.se

Facklig kontaktperson kommunal når du via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.