Tillbaka

Avdelningschef till neuroavdelning 85D

Referensnummer AS1075/2023
Sista ansökan 2023-09-26
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vid verksamhetsområdet neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas. Vårt arbete utgår alltid från patientens behov med ett systematiskt arbetssätt. Vår vision är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området. 

Avdelning 85D 


85D är en vårdavdelning där vi utreder och behandlar personer med neurologisk sjukdom såsom exempelvis MS, Parkinsons sjukdom, och epilepsi. Vården är mycket varierande, både akut och elektiv, samt länssjukvård och högspecialiserad regionvård. Avdelningen har i nuläget 19 vårdplatser inklusive 2 platser för intensiv epilepsiövervakning. Vården kännetecknas av teamarbete där sjuksköterskor, undersköterskor och läkare arbetar tillsammans för patientens bästa. Patienterna kommer både akut och planerat från alla sju regioner i sjukvårdsregion Mellansverige. 

Ditt uppdrag


Som avdelningschef på 85D kommer du att arbeta med neurologisk vård i framkant. Du kommer att leda vår fortsatta utveckling tillsammans med ett professionellt team av trygga, glada, kompetenta kollegor och chefer. Stort fokus i uppdraget ligger på kvalitet, utbildning och delaktighet. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du ansvarar för avdelningens verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Konstruktivt samarbete med övriga enheter inom verksamhetsområdet och andra kontaktytor är av stor vikt för uppdraget.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av en ledande roll inom vårdverksamhet.

Din kompetens


Vi söker en avdelningschef med naturligt ledarskap, mod och förmåga att tänka nytt. Som ledare motiverar du och ger andra befogenheter som krävs för att uppnå gemensamma mål, samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet. Du har god samarbetsförmåga och löser konflikter på ett konstruktivt sätt samtidigt som du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet för att gynna hela verksamheten. Vidare visar du gott omdöme vid agerande och beslutsfattande genom att göra korrekta avvägningar och prioriteringar samt att väga samman komplex information. Du strävar alltid efter att uppfylla mål och kvalitetsstandarder och är noggrann i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef på 3 år med startdatum enligt överenskommelse, samt en tillsvidareanställning inom din profession. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Mats Ryttlefors, 018-611 98 83 
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att ansökningar behandlas i enlighet med offentlighetsprincipen. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.