Tillbaka

Specialistläkare med inriktning barnreumatologi

Referensnummer AS1074/2023
Sista ansökan 2023-09-26
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet akademiska barnsjukhuset består av sju sektioner. Tjänsten tillhör organisatoriskt sektionen för specialiserad pediatrik.

Ditt uppdrag


Patientgruppen utgörs framför allt av barn och ungdomar med reumatologiska och autoinflammatoriska sjukdomar. I uppdraget ingår arbete på mottagning och i dagvårdsverksamheten, liksom aktivt deltagande i ett sektionsövergripande immunbristnätverk. Jourtjänstgöring ingår.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är nybliven specialist i barn- och ungdomsmedicin som vill nå barn- och ungdomsreumatologisk kompetens på universitetskliniknivå. Du vill bedriva forsknings- och utvecklingsarbete och tycker om att undervisa. Tidigare forskningsmeriter såsom disputation är en merit. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta teambaserat.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst som specialistläkare inom sektionen för specialiserad pediatrik med tjänstgöringsgrad på 100%. Jourtjänstgöring ingår i vår barnmedicinska jourlinje utifrån aktuell jourkompetens. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Åsa Neuman, 018-611 59 99
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla  https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.