Tillbaka

Avdelningschef infektionssjukdomar - tillfällig epidemiavdelning

Referensnummer AS1070/2023
Sista ansökan 2023-10-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vill du vara med och förstärka infektionssjukvården under årets mest spännande tid?


Verksamhetsområde infektionssjukdomar är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde; akutmottagning, planerad mottagning, avdelning och en stor konsultverksamhet gentemot övriga sjukhuset. Vi erbjuder dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten och där du som avdelningschef har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din ledarroll.

Infektionsavdelning 65A


Under högsäsongen för smittsamma luftvägssjukdomar behöver vi förstärka sjukhusets kapacitet att vårda patienter med infektionssjukdomar och har sedan många år tillbaka öppnat upp en tillfällig avdelning under några vintermånader för att ta hand om det ökade patientflödet. I år kommer vi att vara på avdelning 65A och planerar nu för 12 vårdplatser med huvudsakligen akuta infektionspatienter under perioden 231204-240331. Avdelningen bemannas av sjuksköterskor från bemanningsföretag, speciellt rekryterade undersköterskor och erfarna infektionsläkare. Utbildningshjälp och stöd finns förstås från ordinarie personal och chefer vid infektionsavdelning 30F. Avdelningen har funnits under liknande former sedan 2017 och utförliga rutiner och administrativt centralt stöd för uppstart finns.

Ditt uppdrag


Avdelningschefen ansvarar för avdelningsverksamheten, främst i form av personal- och ekonomiansvar, men där fokus vid denna tillfälliga avdelning kommer att ligga på att säkerställa att all personal arbetar med gemensamma rutiner och mål på ett patientsäkert sätt. Ett särskilt stort ansvar ligger vid rekryteringen av undersköterskor samt urvalet av passande bemanningssjuksköterskor. Ditt arbete kommer att behöva påbörjas löpande på deltid redan under hösten för att sen övergå till heltid under avdelningens öppettider. Du kommer att vara en viktig del av en välfungerande och utvecklande ledningsgrupp med gott samarbetsklimat och skaffa dig värdefulla erfarenheter inför ditt fortsatta ledar-/chefsskap.

Kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska 

Din kompetens


Du har med ett brinnande engagemang för en hållbar arbetsmiljö och patientsäkerhet. Du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp och har en förmåga att inspirera till förändring och utveckling. Du förväntas vara en ledare och coach som visar personlig omtanke och kan motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll. Du är lugn, stabil, välorganiserad, kan prioritera och agera på ett sätt som skapar förtroende. Vi ser det som en självklarhet att du delar Akademiskas värderingar: Skickliga - Ödmjuka - Långsiktiga  

Stämmer det här in på dig så är infektionssjukdomar rätt utmaning för dig!

Vi erbjuder


Tjänsten innebär ett visstidsförordnande som avdelningschef under överenskommen tid enligt ovan. Heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

För mer information


Verksamhetschef Fredrik Sund, 018-611 28 08
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00
Välkommen att läsa mer om oss och om vår verksamhet på www.akademiska.se.

Ansökan


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Bifoga handlingar som styrker kompetenskraven.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.