Tillbaka

Psykologer till ätstörningsvården för vuxna

Referensnummer AS1067/2023
Sista ansökan 2023-10-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker två legitimerade psykologer till Akademiska sjukhusets ätstörningsvård för vuxna – en möjlighet för dig som är intresserad av att arbeta med ätstörningsvård inom ramen för Nationell högspecialiserad vård.  

Vår verksamhet


På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar däribland ätstörningsenheten för vuxna. På ätstörningsenheten erbjuder vi behandling till patienter med ätstörningsproblematik som har behov av vård inom specialistpsykiatrin.

Från och med december 2023 har vi fått tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV), vilket är varför vi behöver expandera vår befintliga verksamhet inom ätstörningsvården med fler heldygnsvårdplatser, mer utredning/konsultativ verksamhet och mer fortbildning. Till detta spännande uppdrag behöver vi nu två legitimerade psykologer med intresse och engagemang för denna patientgrupp och som vill vara med att utveckla ätstörningsvården. 

Ditt uppdrag


I din roll som psykolog kommer dina arbetsdagar att bestå av varierande och stimulerande arbetsuppgifter på mottagning och/eller inom heldygnsvård. Du kommer att få utreda och behandla patienter med olika typer och svårighetsgrad av ätstörningar. I och med att enheten är i ett expansivt skede, kommer det att finnas goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av verksamheten. Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag till fredag.

Dina kvalifikationer


Du ska vara legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Erfarenhet av att behandlingsarbete inom ätstörningsområdet är meriterande. Vana att arbeta i Cosmic journalsystem är en tillgång. 

Din kompetens


Då en stor del av arbetet är teambaserat ställs det stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner, vilket är varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper. Att du tycker om att arbeta tillsammans med andra för både patienternas och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Är du en person med intresse för att utveckla ätstörningsvården inom psykiatrin och arbeta patientnära kommer du att trivas hos oss. 

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi kommer att erbjuda en god introduktion som anpassas efter dina behov.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen.

Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef för ätstörningsenheten för vuxna, Elisabeth Welch, elisabeth.welch@akademiska.se
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.