Tillbaka

Sjuksköterska till reumatologen - spontanansökan

Referensnummer AS1066/2023
Sista ansökan 2023-12-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vi bedriver en högspecialiserad vård inom reumatologi. Inom reumatologin finns det över 80 diagnoser där den gemensamma nämnaren är inflammation. Totalt arbetar cirka 70 personer inom reumatologen, som omfattar vårdavdelning, dagsjukvård, mottagning, rehabilitering och forskning.  

Vår mottagning tar hand om ca 11 000 besök per år varav ca 1 800 av dessa är sjuksköterskebesök. Till våra sjuksköterskeledda mottagningar kommer patienter på återbesök, nydiagnosbesök, injektionsundervisning samt subakuta besök och CVD-screeningar. Som sjuksköterska ansvarar man även för rådgivning och uppföljning via telefon, 1177 e-tjänster.

På rehabiliteringsmottagningen arbetar man som sjuksköterska i nära samarbete med hälsoprofessionerna; arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kurator och dietist i teambaserade rehabiliteringsgrupper. Arbetet bedrivs utifrån ett beteendemedicinskt synsätt med motiverande samtal i både individuella patientbesök och patientbesök i grupp.  

Vår dagsjukvård tar hand om ca 30 behandlingar per vecka. Här ansvarar sjuksköterskan för de polikliniska patienter med reumatologisk sjukdom och hudsjukdomar som behöver infusionsbehandling. Behandlingen består bland annat av biologiska läkemedel och lättare cytostatika, för att hämma patientens egna immunförsvar. Arbetet innefattar även omhändertagande av de patienter som kan göra diagnosutredning polikliniskt.

Vår vårdavdelning har 7 vårdplatser som i huvudsak beläggs av patienter med autoimmuna, reumatiska tillstånd där immunsystemet felaktigt angriper den egna vävnaden hos ett eller flera organ. Hit kommer också endokrin- och diabetespatienter med hypofys- och binjurebarkrelaterad sjukdom samt ärftliga metabola tillstånd vilka på olika sätt stör hormonproduktion och/eller ämnesomsättning. En tredje patientgrupp är de med olika typer av svåra hudsjukdomar som kan resultera i komplexa sår eller betydande hudutslag, där vi är tilldelade Nationell Högspecialiserad Vård som 1 av 5 sjukhus i Sverige.

I dagsläget bedrivs tyvärr ingen omvårdnadsinriktad forskning, vår forskning på läkarsidan är omfattande och håller hög nationell kvalitet. Som forskningssjuksköterska hos oss arbetar man nära de forskande läkarna och deras forskningsstudier kring systemsjukdomar såsom SLE, Sjögrens syndrom, vaskulitsjukdomar och systemisk skleros, men också med läkemedelsstudier.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med nyfikenhet på vår verksamhet.

Vi erbjuder


Just nu söker vi sjuksköterska till vår dagsjukvård och vårdavdelning. Vill du veta mer om vad arbetet innebär och vad vi har att erbjuda så tveka inte att kontakta oss eller skicka in en spontanansökan. Hos oss finns även möjlighet att besöka verksamheten och hospitera.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Ahlström, 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Johan Ekland, 018-611 99 95
Biträdande avdelningschef Jenny Swärdh, 018-617 31 12
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.