Tillbaka

Sektionschef akutsjukvård

Referensnummer AS1062/2023
Sista ansökan 2023-10-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde akutsjukvård- och internmedicin består av en vuxenakutmottagning, diagnostik-, intermediärvårds-, akutvårds-, och medicinska vårdavdelningar samt en medicinmottagning.

Sektionen akutsjukvård


Inom sektionen akutsjukvård ingår akutmottagningen, akutens intagningsavdelning samt intermediärvård. Implementering av en akutläkarledd akutmottagning har påbörjats vid vuxenakutmottagningen, som årligen har ca 52 000 patienter med nedre åldersgräns på 15 år, men som också vårdar yngre barn med potentiellt livshotande sjukdomstillstånd. Akademiska sjukhuset är ett av Sveriges få Level 1 traumacenter.

Verksamhetsområdet har forskning och omfattande utbildning för studenter, sjuksköterskor och läkare i alla delar av karriären. Vi bedriver multiprofessionell och innovativ utveckling med nationella och internationella samarbetspartners samt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete med fokus på proaktiv verksamhetsutveckling.

Ditt uppdrag


Som sektionschef för akutsjukvården är du medicinskt ansvarig samt ansvarig för kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi. Du är underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Ditt uppdrag är att leda och utveckla sektionen i sin helhet mot våra uppsatta mål. I din roll ingår att utveckla nya arbetssätt och att arbeta med kontinuerlig kvalitetsutveckling inom sektionen. Inom akutläkargruppen arbetar i specialister och ST-läkare samt flertalet vikarierande läkare. Du säkerställer att vi har en god arbetsmiljö och en välfungerande bemanning och medarbetare som trivs och utvecklas i sitt arbete. I ditt arbete samarbetar du med de verksamhetsområden som bemannar akutmottagningen. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården samt har en relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du är akutläkare, men även läkare inom annan relevant specialitet välkomnas att söka. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande.

Din kompetens


Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och skapar engagemang och delaktighet bland dina medarbetare. Du är mål- och resultatorienterad i ditt arbetssätt och i dina prioriteringar. I ditt arbete är du är noggrann och strävar efter att uppfylla mål och kvalitetsstandard. Vi ser även att du fattar beslut och agerar utifrån dessa, även under svåra omständigheter, samt visar omdöme under tidspress. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman information och visar omdöme vid såväl agerande som i de beslut du tar.

Vi erbjuder


Tjänsten är tillsvidareanställning inom din grundprofession på heltid och ett visstidsförordnande som sektionschef på tre år (50%). Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Anette Skoglund, 018-612 21 64
Bitr verksamhetschef Aligül Kirik, 018-611 03 76
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.