Tillbaka

Specialistsjuksköterska inom barn och ungdom och redo för nya utmaningar?

Referensnummer AS1495/2022
Sista ansökan 2023-11-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Är du specialistsjuksköterska inom barn och ungdom, söker nya utmaningar och vill vara delaktig i ett team för en imponerande rekonstruerande kirurgi? Då tror vi att du är vår nya ämnesområdesansvariga sjuksköterska för kraniofacial kirurgi!

Att arbeta med omvårdnad innebär att skapa förutsättningar för våra patienter att tillfriskna på snabbast möjliga sätt. Detta innebär att vi ständigt måste utveckla våra arbetssätt inom omvårdnad, se till barnmiljön och vara på tå när det gäller smärta och nutrition, för att nämna två av våra viktiga arbetsområden. Vad har vi att erbjuda dig? Vi är stolta chefer över en grupp av medarbetare med hög potential. Vi ser möjligheterna att utveckla och vill skapa en verksamhet där personen är i centrum (både barnet, föräldern och medarbetaren). Nu söker vi ämnesområdesansvariga sjuksköterskor som vill växa tillsammans med oss, vara med och kvalitetssäkra vården för den aktuella patientgruppen och som är nyfiken på vad ett litet verksamhetsområde kan om den högspecialiserade vården. 

Vår verksamhet


Detta är för dig som gillar att ha stor bredd, omväxling och vill lära dig nya färdigheter. Avdelning 85F2 är en kirurgisk vårdavdelning med inriktning mot plastik- och käkkirurgi samt brännskadevård på en och samma avdelning. Vi vårdar både vuxna och barn med ett intag av patienter som är både planerat och akut. Patienter med behov av särskild högspecialiserad vård tas emot från vårt eget län, regionen, riket samt även från utlandet. I vår specialitet återskapas funktionalitet efter tex. tumörsjukdomar, svåra kroppsskador såsom brännskador och medfödda missbildningar. Den rekonstruktiva plastikkirurgin vid Akademiska sjukhuset är erkänd som ett av de ledande centren inom plastikkirurgi både nationellt och internationellt.  

Verksamhetsområdet är organiserat enligt en matrisorganisation med fem ämnesområden: brännskadevård, kraniofacial kirurgi, mikrokirurgi, allmän plastikkirurgi och käkkirurgi. Till respektive ämnesområde finns en ämnesområdesansvarig läkare samt en kontaksjuksköterska vid vår mottagning. Vi tror att genom att ha en ämnesområdesansvarig sjuksköterska på avdelning 85F2 så kommer vi kunna bedriva en ännu mer kvalitetssäkrad vård för våra patienter.

Ditt uppdrag


Ämnesområdesansvarig sjuksköterska vid 85F2 ska tillsammans med ämnesområdesansvarig läkare, kontaktssjuksköterska och avdelningschef gemensamt utveckla aktuellt vårdområde vid 85F2 i syfte att kvalitetssäkra och utveckla den basala och specifika omvårdnaden. I rollen ingår att verka för:
  • en utveckling av det specifika ämnesområdet på Akademiska sjukhuset till högsta möjliga excellensnivå
  • att Akademiska sjukhuset, för de ämnesområden som innehåller uppdrag inom nationell högspecialiserad vård, får behålla uppdraget
  • utvecklingen av klinisk, patientnära forskning och metodutveckling, vilket inkluderar sökande av externa medel för patientnära klinisk forskning och utveckling
  • nätverksbyggande och samarbete internt med de olika specialister som är involverade i den multidisciplinära verksamheten
  • nätverksbyggande externt, inom regionen och riket, med potentiella remittenter och patientföreningar
  • deltagande av berörda medarbetare i nationella och internationella samarbeten för kompetensutveckling och forskning.

Uppdraget drivs bland annat genom att etablera och vidareutveckla rutiner för god vård och patientinformation, vara behjälplig att analysera avvikelser och utveckla kvalitet genom att identifiera kompetensutvecklingsbehov. Uppdraget utförs inom 10% av ordinarie arbetstid. Resterande tid arbetas som specialistsjuksköterska på avdelningen.

Som specialistsjuksköterska på 85F2 ansvarar du för vården av upp till 6 patienter med varierande övervakningsbehov. Med din expertis vill vi att du ser till barnmiljön och blir ambassadör för att bedriva en anpassad omvårdnad till barnen. Omvårdnadsbehovet är också mycket varierande, där stort fokus ligger på smärtbehandling, nutrition och sårvård. Du ansvarar för att leda och fördela arbetet inom teamet runt patienten. Du är med och leder en grupp på avdelningen som kallar sig barngruppen. Du är även med och ger stöd till föräldrar vid nyföddhetsbesök på avdelningen.  Du får en individuellt anpassad introduktion i syfte att ge kunskaper och god förståelse för vår verksamhet.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad specialistsjuksköterska inom barn och ungdom. Du känner dig trygg i din sjuksköterskeroll och har några års arbetserfarenhet. Du har ett brinnande intresse för kvalitets och utvecklingsarbete. Du har god inblick i att barn och vuxna både har fysiologiska skillnader samt psykologiska.

Din kompetens


Som person är du stabil, empatisk och har lätt att samarbeta. Du bidrar till en god arbetsmiljö och en positiv inställning i arbetsgruppen. Om du dessutom gillar utmaningar och vill vara med och bygga upp en fin barnmiljö på 85F2 tror vi att du är som gjord för den här tjänsten.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning som specialistsjuksköterska. Lön, tjänstgöringsgrad och tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Sabina Lindberg 018-611 54 26 
Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.