Tillbaka

Dietist till geriatrisk slutenvård

Referensnummer AS1042/2023
Sista ansökan 2023-10-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Nu söker vi en dietist inom medicinsk och onkologisk rehabilitering som är en del av sektionen för hälsoprofessioner i vårt verksamhetsområde. Inom medicinsk och onkologisk rehabilitering arbetar ett 20-tal dietister som utgår från dietistmottagningen, vilket innebär nära kollegialt utbyte och stöd. Du kommer att ha din kliniska placering inom geriatrik.

Ditt uppdrag


Tjänsten innebär nutritionsbehandling i slutenvården på geriatriska akutvårdsavdelningen och ortogeriatriska avdelningen. Du kommer att arbeta nära erfarna kollegor och ingår i en bemanningsgrupp med kompetens inom internmedicin och specialmedicin.

Geriatriken bedriver en bred vård och behandling som spänner mellan akut omhändertagande till rehabilitering och utskrivningsplanering. Här behandlas äldre patienter >65 år som ofta har flera grundsjukdomar. Avdelningspersonalen arbetar i team med patienten i fokus för att kunna anpassa åtgärder och planering till individens behov.

Din kompetens


Vi söker dig som är legitimerad dietist. Har du erfarenhet av nutritionsbehandling inom geriatrik och/eller internmedicin ser vi det som meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du bör ha god förmåga att förutsättningslöst samarbeta med olika professioner, ha god organisationsförmåga, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt intresse för utvecklingsarbete. Du bör känna dig bekväm med att fatta självständiga beslut och prioritera bland arbetsuppgifter.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett föräldravikariat på 100% med tillträde enligt överenskommelse som t.o.m. 2024-08-31. Som medarbetare inom Region Uppsala har du möjligheten att använda vår interna friskvårdsanläggning Friskhuset. Där får du tillgång till gym, gruppträning, personlig träning, kurser, föreläsningar, fysioterapi, ergonomi, förflyttningsutbildning och massage. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.   

Vill du veta mer?  


Avdelningschef Andrea Lundkvist 018- 617 37 33  
Biträdande avdelningschef Ellinore Svensson 018- 611 97 34  
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00  

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.