Tillbaka

ST-läkartjänster på bild och funktionsmedicinskt centrum BFC

Referensnummer AS1040/2023
Sista ansökan 2023-09-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Nu söker vi ST-läkare till bild och funktionsmedicinskt centrum. Vi söker dig som är intresserad av området och aktivt vill vara med och möta den spännande utvecklingen som väntar inom bild- och funktionsmedicin.

Vår verksamhet 


Som ST-läkare inom bild- och funktionsmedicinskt centrum kommer du tillsammans med ca 300 medarbetare att arbeta med högspecialiserad MR-, CT-, ultraljuds- och konventionell radiologisk diagnostik. Du kommer även att komma i kontakt med avancerad molekylär bilddiagnostik inklusive nukleärmedicinsk diagnostik och terapi samt PET-verksamhet. Vid kliniken bedrivs även avancerad interventionsdiagnostik och -behandling. Vi har 6 professurer och flera docenturer knutna till verksamheten vilket innebär stora möjligheter till forskning och handledning. Även om sjukhuset är stort, är avståndet mellan våra olika specialistområden aldrig långt. Här får du dessutom möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare. Har du tidigare radiologisk erfarenhet är det meriterande. Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har ett stort intresse för bild- och funktionsmedicin. För att lyckas bör du vara en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut.

Din kompetens


Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att ta till vara dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Per Eckerbom, tel. 018-611 06 05
ST-läkarchef och Studierektor Allina Dimopoulou tel.018-611 71 19
Uppsala Allmänna Läkarförening, Lars Lundin, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Kom ihåg att bifoga en kopia på din läkarlegitimation. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.