Tillbaka

Sjuksköterska till öron-, näs- och halsavdelning 85 F1

Referensnummer AS1032/2023
Sista ansökan 2023-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar diagnostiserar och behandlar både vuxna och barn med sjukdomstillstånd som berör öron, näsa, bihålor, munhåla, luftväg samt hörsel och balans. Våra patienter kan behöva allt från basal till högspecialiserad omvårdnad. De flesta ingrepp är planerade men även akuta operationer förekommer. 

På kvällar, nätter och helger har vi en jourverksamhet på avdelningen för öron,- näs,- och halspatienter som också genererar inläggningar. Jourverksamheten innebär också en viss telefonrådgivning där man gör egna bedömningar med hjälp av en bedömningsmall samt vid behov konsulterar ÖNH-jourläkaren. 

Avdelningen består av 24 enkelsalar där vi disponerar 13 av dessa och de övriga salarna av plastik -och käkkirurgiavdelningen. Patienterna som vårdas är mellan 0 – 100 år vilket innebär att vi även vårdar barn på avdelningen. 

Ditt uppdrag


Du välkomnas att arbeta på öron, näs -och halsavdelning 85 F1 tillsammans med positiva och engagerade medarbetare, många med lång erfarenhet medans andra precis har startat sin utveckling inom yrket.

Du kommer att arbeta med basal-och högspecialiserad omvårdnad. I den basala omvårdnaden ingår sedvanligt sjuksköterskearbete på en kirurgavdelning med pre-och postoperativ vård och i den högspecialiserade omvårdnaden ingår exempelvis luftvägsproblematik, omvårdnad efter avancerad tumörkirurgi i huvud till halsregionen, stora blödningar från näsa och svalg, trakeostomerade patienter och öron, näs och halsjour.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad sjuksköterska, antingen nyexaminerad eller med några års erfarenhet. 

Din kompetens


Vi söker dig som tycker om att arbeta i en spännande och utvecklande miljö och vara med att driva samt vidareutveckla avdelningen. Du ska tycka om variation i arbetet och eftersom det snabbt kan förändras så ser vi gärna att du har lätt för att ställa om och kunna prioritera samt ha förmågan att kunna fatta snabba beslut.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Du anställs på rotationstjänst men vi är öppna för en dialog om du föredrar att enbart arbeta dag, kväll, helg eller natt. Du erbjuds fem veckors individanpassad introduktion på avdelningen. I slutet av introduktionen görs en avstämning och vid behov kan denna förlängas. 

Introduktion på jourmottagningen tar man i ett senare skede och då arbetar man pass på både öron,- näs,- och halsmottagningen och på avdelningens jourmottagning. 

Som nyutexaminerad sjuksköterska kommer du att få gå kliniskt utvecklingsår där du under 20% av din arbetstid under första året får både utbildning och praktisk övning i omvårdnadsarbetet, ledarskap och mycket mer. Med utbildningen vill vi bland annat underlätta övergången mellan din utbildning och din nya yrkesroll, läs mer om Kliniskt utvecklingsår - KUÅ: Kliniskt utvecklingsår | Akademiska 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Andersson, 018-611 37 96 
Gruppchef Maria Jedroum, 018-611 53 34 
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.