Tillbaka

Sjuksköterskor till kvinnosjukvårdens traineeprogram

Referensnummer AS772/2022
Sista ansökan 2023-12-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker dig


som är sjuksköterska och vill ta del av kvinnosjukvårdens nystartade traineeprogram! Tycker du liksom oss att gynekologi och obstetrik är spännande områden, vill lära dig mer, och utvecklas med oss? Vi erbjuder nu en möjlighet att under ett och ett halvt år introduceras till de enheter som utgör verksamhetsområdet kvinnosjukvård för att hitta dina intresseområden. Kanske vill du lära mer inom kirurgi och akutsjukvård, eller funderar du på att läsa vidare till barnmorska och vill bygga en stadig grund att stå på innan du tar nästa steg?

Obstetriken på Akademiska sjukhuset innefattar förlossnings- och BB-avdelningen samt obstetriska specialistmottagningarna. Hos oss föder ca 4000 kvinnor barn per år. Vi bedriver en kvalificerad förlossnings- och BB-vård för länets invånare och specialistvård för regionen. För att värna om vårdkedjan och kompetensen alternerar barnmorskorna mellan förlossningen och BB. Vi har också ett tätt samarbete med Akademiska barnsjukhuset och strävar efter att vårda mor och barn tillsammans.

Gynekologavdelning 96C är en vårdavdelning specialiserad på gynekologiska sjukdomar och kirurgi. Här möter du kvinnor i alla åldrar som genomgår utredningar och operationer inom gynekologi och reproduktiv hälsa. Patienter kommer från hela sjukvårdsregion mellansverige eftersom vi bedriver högspecialiserad ovarialcancerkirurgi samt har uppdrag att bedriva nationellt högspecialiserad vård inom viss endometrioskirurgi. Vi har både elektivt och akut intag av patienter, högt patientflöde med varierade vårdtid och vårdintensitet.

Gynekologiska och obstetriska akutmottagningen (AGO) finns på gynekologiska specialistmottagningarna. Vi tar varje månad emot ca 450 patienter med akuta gynekologiska och obstetriska besvär, exempelvis buksmärtor, blödningar, problem i tidig graviditet och infektioner. I samarbete med nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) tar vi även emot kvinnor som utsatts för sexuellt våld.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska på BB kommer du att arbeta med den nyblivna familjen och det nyfödda barnet. Vi värnar hela familjen och prioriterar den i allt vårt arbete. 

Som sjuksköterska på gynekologavdelning 96C kommer du att vårda patienter som utreds och opereras för gynekologisk cancer och andra gynekologiska sjukdomar. Du kommer också att möta patienter med komplikationer under tidig graviditet och abortsökande. 

På gynekologiska och obstetriska akutmottagningen (AGO) arbetar du med att ta emot och tillsammans med kollegor bedöma och handlägga patienter som söker med akuta gynekologiska besvär. Vi bedriver även viss dagvård vid exempelvis graviditetsillamående och medicinsk abort.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vill utforska kvinnosjukvårdens breda och varierande verksamhetsområde för att hitta just ditt intresseområde. Har du erfarenhet av kirurgi, obstetrik eller gynekologi, barnsjukvård, onkologi eller akutsjukvård är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på 100%. Rotation dag/kväll/natt. Traineeprogrammet sträcker sig över 1,5 år och inleds med 9 veckors introduktion på gynekologavdelning 96C1, BB avdelning 96D och gynekologiska och obstetriska akutmottagningen (AGO). Utifrån verksamhetens behov och dina egna önskemål kommer vi tillsammans fram till vilken enhet som kommer utgöra din hemavdelning. Därefter kommer du att ha möjlighet att rotera mellan våra olika enheter för att skapa och upprätthålla en bred kunskapsbas inom såväl gynekologi som obstetrik. Under traineeprogrammets 1,5 år erbjuds vidare kortare hospitering på reproduktionscentrum, förlossningsavdelningen, gynekologiska mottagningsoperation samt studiebesök på kvinnofridsenheten.  

Är du nyutexaminerad sjuksköterska får du gå yrkesintroduktionen ”kliniskt utvecklingsår” som en del i din introduktion. Detta ger fördjupade kunskaper och förutsättningar till en god start i din nya yrkesroll som sjuksköterska. Utbildningen utgör 20% av din arbetstid det första året, med bibehållen lön.
Intern fortbildning erbjuds löpande under programmet i form av föreläsningar och studiedagar. Du tilldelas en mentor på din hemavdelning som kommer följa dig under programmet vid regelbundna avstämningar. För dig som inte deltar i kliniskt utbildningsår erbjuds möjlighet att under arbetstid läsa lämplig kurs (7,5hp).

I den mån studielön erbjuds, har du som vill läsa vidare till barnmorska möjlighet att ansöka om studielön under dina studier.

Som sjuksköterska inom slutenvården så erhåller du ett slutenvårdstillägg på 2000 kr per månad utöver din grundlön. Vid rotationstjänst tillkommer ett rotationstillägg på 2000 kr.

Tjänsterna kommer kunna tillsättas fortlöpande så vänta inte med din ansökan!
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Johanna Gudmundsson avdelningschef gynekologavdelning 96C1 018-617 11 61
Linda Schönberg avdelningschef gynekologiska specialistmottagningarna 018-611 34 43
Anna Ekenberg Abreu avdelningschef BB-avdelning 96E/96C2 018-611 28 88
Facklig kontaktperson Vårdförbundet når du via växeln 018/611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.