Tillbaka

ST-läkare barn- och ungdomspsykiatri

Referensnummer AS1007/2023
Sista ansökan 2023-10-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) är en av fem sektioner i verksamhetsområdet psykiatri som är en mångfacetterad verksamhet. Forskning och undervisning är integrerade delar av verksamheten och det pågår en mycket patientnära psykiatrisk forskning som bedrivs av flera yrkesgrupper. Sektionen barn- och ungdomspsykiatri svarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård till personer i åldrarna 0 – 18 år i Uppsala län med öppenvårdsmottagningar för närvarande i Uppsala och Enköping. Vår akutavdelning, akutmottagning och ätstörningsmottagning är belägna på Akademiska sjukhuset i Psykiatrins hus.

Ditt uppdrag


Du kommer att tjänstgöra inom barn- och ungdomspsykiatriska mottagningar, akutmottagning och akutavdelning samt inom olika enheter för att uppnå kompetensmål enligt Socialstyrelsens föreskrifter.

Primärjourtjänstgöring ingår i tjänsten och är gemensam för vuxenpsykiatriska akutmottagningen och barn- ungdomspsykiatriska akutmottagningen.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare. För att vara behörig sökande krävs svensk läkarlegitimation. Kunskaper i svenska motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Har du erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatri och/eller vuxenpsykiatri och intresse/erfarenhet av forskning och/eller undervisning är detta meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Innan tillsättning begärs utdrag från Misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef för ST-avdelningen Anne Fredriksson, 018-611 20 38, anne.fredriksson@akademiska.se
Delegerad Verksamhetschef/avdelningschef, Sofia Christopoulou, 018-611 21 88, sofia.christopoulou@akademiska.se
ST facklig representant: Negar Naseh 072-20 46 379 negar.naseh@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.