Tillbaka

Thoraxoperation söker undersköterska

Referensnummer AS995/2023
Sista ansökan 2023-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi- och anestesi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Thorax är Akademiska sjukhusets specialklinik för kirurgisk behandling av sjukdomar i bröstkorgen. Hos oss opereras sjukdomar i hjärtat, lungorna och de stora blodkärlen. De vanligaste diagnoserna är kranskärlssjukdom, klaffel, pulsåderbråck och lungtumörer. Vi utför även ECMO-behandlingar på indikation lungsvikt och hjärtsvikt.

Vår operationsavdelning är en modern och högteknologisk enhet med fem operationssalar för konventionell thoraxkirurgi och en interventionssal för kateterburen intervention. Vi har ett nära samarbete inom hela verksamhetsområdet och ett gemensamt ansvar för hela vårdkedjan, vilket gör att vi kan planera, genomföra och utvärdera hela patientflödet. Vi arbetar med korta beslutsvägar, där långsiktighet och kvalitet är ledord.

På thoraxoperation får du chansen att bli en del av en högspecialiserad och spännande verksamhet där du kommer att arbeta i en mycket effektiv organisation med ett professionellt team som tillsammans leverera specialistvård med en mycket hög medicinsk kvalitet.

Ditt uppdrag


På thoraxoperation arbetar undersköterskan i kombinerad tjänstgöring både som operationsundersköterska och som anestesiundersköterska. Arbete på såväl operationssalarna som i serviceteam ingår. Thoraxoperation förser även sjukhusets PCI -och arytmiverksamhet med operations –och anestesikompetens, vilket innebär att du även är en del i teamet på vår gemensamma interventionssal och på arytmi -och PCI enheterna.

Tjänsten innebär arbete huvudsakligen på dagtid, men även arbete på kvällstid samt jour och beredskap ingår.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är undersköterska med några års erfarenhet av arbete inom slutenvård. Meriterande är om du har erfarenhet från operationsverksamhet.

Din kompetens


Vi söker dig som:
- ser en utmaning och glädje i att arbeta i en helt ny verksamhet, med möjlighet att påverka ditt arbete
- har en flexibel personlighet, är lösningsfokuserad och har lätt att kommunicera och samarbeta – en lagspelare!

Vi erbjuder


- en tillsvidareanställning med lön och tillträdesdag efter överenskommelse.
- en stimulerande arbetsmiljö där vi lägger stor vikt vid kvalitets- och kompetensutveckling för både dig och verksamheten.
- en individuellt anpassad introduktion beroende på tidigare erfarenhet.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Göran Fräki t.f. avdelningschef  076 7218320 , 078-6112904
Facklig kontaktperson Kommunal, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss.

OBS, viktig information om din anställning:
Från och med 1 juli 2023 kommer undersköterska att bli en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)  Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt, om kontraktet löper över 1 juli 2023.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.