Tillbaka

Anestesisjuksköterska dagtid till thoraxanestesin

Referensnummer AS986/2023
Sista ansökan 2023-10-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och - anestesi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Thorax är Akademiska sjukhusets specialklinik för kirurgisk behandling av sjukdomar i bröstkorgen. Hos oss opereras sjukdomar i hjärtat, lungorna och de stora blodkärlen. De vanligaste diagnoserna är kranskärlssjukdom, klaffel, pulsåderbråck och lungtumörer. Vi utför även ECMO-behandlingar på indikation lungsvikt och hjärtsvikt.

Vår operationsavdelning är en modern och högteknologisk enhet med fem operationssalar för konventionell thoraxkirurgi och en interventionssal för kateterburen intervention. Vi har ett nära samarbete inom hela verksamhetsområdet och ett gemensamt ansvar för hela vårdkedjan, vilket gör att vi kan planera, genomföra och utvärdera hela patientflödet. Vi arbetar med korta beslutsvägar, där långsiktighet och kvalitet är ledord. 

På thoraxoperation får du chansen att bli en del av en högspecialiserad och spännande verksamhet där du kommer att arbeta i en mycket effektiv organisation med ett professionellt team som tillsammans leverera specialistvård med en mycket hög medicinsk kvalitet.  

Ditt uppdrag


På thoraxkliniken arbetar anestesisjuksköterskan med thoraxanestesi både på operationssalarna och på interventionssalen. Thorax anestesin förser även sjukhusets PCI -och arytmiverksamhet med anestesikompetens, vilket innebär att du även arbetar med högspecialiserad kardiologi. 

För denna tjänst söker vi en anestesisjuksköterska till anestesiuppdraget som i första hand riktar sig till arbete på interventionssalen och den högspecialiserade kardiologin.  

Dina kvalifikationer


Legitimerad sjuksköterska med en specialistutbildning inom anestesisjukvård. Vi välkomnar både dig som är erfaren och dig som är ny i rollen som anestesisjuksköterska.

Vi söker dig som:
  • ser en utmaning och glädje i att arbeta i en helt ny verksamhet, med möjlighet att påverka ditt arbete.
  • har en flexibel personlighet, är lösningsfokuserad och har lätt att kommunicera och samarbeta – en lagspelare!
  • är positiv till att delta i kvalitets- och utvecklingsarbete.

Vi erbjuder


  • En tillsvidareanställning med lön och tillträdesdag efter överenskommelse.
  • En stimulerande arbetsmiljö där vi lägger stor vikt vid kvalitets- och kompetensutveckling för både dig och verksamheten.
  • En individuellt anpassad introduktion beroende på tidigare erfarenhet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Göran Fräki, T.f. avdelningschef  018-611 29 04
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.