Tillbaka

Legitimerad biomedicinsk analytiker inom laboratorievetenskap

Referensnummer AS951/2023
Sista ansökan 2023-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Klinisk genetik är en expansiv och spännande verksamhet som finns på Rudbecklaboratoriet. Vi är en ackrediterad högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik av medfödda och förvärvade genetiska avvikelser och tillhandahåller genetisk vägledning. För närvarande arbetar cirka 70 personer vid kliniken med sjukvård. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO15189:2012. Vi söker nu en legitimerad biomedicinsk analytiker/eller har motsvarande kompetens till vår verksamhet.

Är vi rätt för dig?


Vi söker två legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande kompetens inom laboratorievetenskap till klinisk genetik. Att arbeta på klinisk genetik är omväxlande, betydelsefullt och utvecklande. Du får arbeta på ett specialistsjukhus med fokus på patienten. Vi strävar alltid efter att vara en attraktiv arbetsplats med engagerade kollegor och ett gott ledarskap.

Den molekylärbiologiska enheten på Klinisk genetik arbetar med analyser av patient- och forskningsprover med hjälp av molekylärbiologiska metoder. Vi erbjuder allt från NGS-analyser till fosterdiagnostik. Som biomedicinsk analytiker ansvarar du även för att upprätthålla och utveckla vårt kvalitetssystem. Arbetet sker i samarbete med genetiker och läkare.

Är du rätt för oss?


Du är legitimerad biomedicinsk analytiker/eller har motsvarande kompetens och meriterande är erfarenhet av molekylärbiologiska metoder inom ackrediterad miljö, särskilt NGS-metoder. Arbetsuppgifterna kräver mycket god datorvana och intresse för laboratorieinstrument och teknisk utrustning. Arbetsuppgifterna kräver stor noggrannhet. Du ska kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Förutom utbildning och kunskap värderar vi självklart din personlighet högt. För att lyckas och trivas behöver du vara noggrann, flexibel och lyhörd. Dessutom har du förmågan att självständigt planera ditt arbete, göra bedömningar och fatta egna beslut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmågan att snabbt komma in i arbetet. Har du detta och viljan att möta framtidens sjukhus, då kan Akademiska vara rätt för dig.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi förutsätter att du vill vara med och förbättra verksamheten för att öka kvalitén för våra patienter och medarbetare.

Villkor


Vi erbjuder två tjänster; en tjänst med tillsvidareanställning samt ettårs vikariat. Heltid, Eventuellt kan provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

För mer information


Rita Borgmästars, Biträdande verksamhetschef klinisk genetik, 018-612 20 19
Lila Shokohideh, avdelningschef klinisk genetik, 018-611 59 81
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00 

Ansökan


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.