Tillbaka

Psykolog till rättspsykiatrin

Referensnummer AS804/2023
Sista ansökan 2023-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Rättspsykiatriska enheten vårdar patienter som dömts för brott och som överlämnats till rättspsykiatrisk vård. Detta innebär att vi tar emot patienter med skiftande psykiatriska tillstånd. På enheten arbetare vi utifrån ett långsiktigt perspektiv där förutom medicinering även omvårdnad, pedagogiska insatser, och psykologisk behandling med fokus på att förebygga återfall i brott utgör viktiga inslag.

Rättspsykiatriska enheten består i nuläget av en vårdavdelning med säkerhetsklass 3 och en öppenvårdsmottagning. Vid årsskiftet 2023/24 flyttar vi till nybyggda lokaler i Jälla utanför Uppsala. Vi utökar då verksamheten till två vårdavdelningar med säkerhetsklass 2 och 3 samt en öppenvårdsmottagning.

Vi söker dig som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och utveckla vården för patienter på rättspsykiatriska enheten. Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsplats med starkt fokus på vårdinnehåll och utveckling. Vi tar tillvara på innovationer och idéer, och arbetar aktivt mot vår vision:

”Att leverera Sveriges bästa rättspsykiatriska vård, varje dag, dygnet runt!”

Ditt uppdrag


Som psykolog gör du bedömningar, utredningar och bedriver psykologisk behandling. Du arbetar med såväl patienter som i förekommande fall med anhöriga och vårdgrannar. Du kommer också att delta i enhetens utvecklingsarbete. Det övergripande målet med vården är att lindra psykiatriska svårigheter och att förebygga brott, och de insatser du ansvarar för syftar till detta. Du har regelbunden handledning avseende såväl utredningsarbete som psykologisk behandling. Du arbetar också tillsammans med kollegor med lång erfarenhet.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad psykolog med grundläggande psykoterapiutbildning inom kognitiv beteendeterapi.

Din kompetens


Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk tvångsvård eller inom psykos- och beroendevård. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete inom rättsvårdande verksamheter som rättspsykiatri, kriminal- eller ungdomsvård.

Du är positiv, engagerad och tycker om att arbeta i team. Stor vikt läggs vid egenskaper såsom flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt, god samarbetsförmåga och gott bemötande. Du är öppen för utveckling och nya arbetssätt. Körkort är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning heltid dag med placering på rättspsykiatriska enheten. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför anställning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Maria Bruhn Lundblad, 018-611 22 26
Biträdande avdelningschef Mathilda Iversen, 018-611 30 04
Facklig kontaktperson SACO nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer påbörjas efter semesterperioden och sker därefter löpande. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.