Tillbaka

Skötare till rättspsykiatrin

Referensnummer AS798/2023
Sista ansökan 2023-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Rättspsykiatriska enheten vårdar patienter som dömts för brott och som överlämnats till rättspsykiatrisk vård. Detta innebär att vi tar emot patienter med skiftande psykiatriska tillstånd. På enheten arbetare vi utifrån ett långsiktigt perspektiv där förutom medicinering även omvårdnad, pedagogiska insatser, och psykologisk behandling med fokus på att förebygga återfall i brott utgör viktiga inslag.

Rättspsykiatriska enheten består i nuläget av en vårdavdelning med säkerhetsklass 3 och en öppenvårdsmottagning. Vid årsskiftet 2023/24 flyttar vi till nybyggda lokaler i Jälla utanför Uppsala. Vi utökar då verksamheten till två vårdavdelningar med säkerhetsklass 2 och 3 samt en öppenvårdsmottagning.

Vi söker dig som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och utveckla vården för patienter på rättspsykiatriska enheten. Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsplats med starkt fokus på omvårdnad, vårdinnehåll och utveckling. Vi tar tillvara på innovationer och idéer, och arbetar aktivt mot vår vision:

”Att leverera Sveriges bästa rättspsykiatriska vård, varje dag, dygnet runt!”

Ditt uppdrag


Arbetet innebär psykiatrisk omvårdnad. Samordning och samarbete med patienter, närstående, kollegor och öppenvård med flera. Vi har långa vårdtider och lägger därför stort fokus på relationsskapande arbete. Du medverkar i kvalitetsarbeten och utvecklingsarbeten inom ditt kompetensområde. Vi arbetar med differentierande arbetsuppgifter beroende på om du är grundutbildad undersköterska eller har en specialistutbildning.

Dina kvalifikationer


Du som söker har examen från omvårdnadsprogrammet med psykiatrisk inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Din kompetens


Du är yrkesstolt, har god analytisk och reflektiv förmåga. Handledning av studenter och erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete inom psykiatrisk vård är önskvärt och meriterande men inget måste. Meriterande är även erfarenhet av psykosvård eller rättspsykiatrisk vård samt intresse för vårdutveckling. Körkort är meriterande. Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning på heltid dag, kväll, helg med placering på rättspsykiatriska enheten. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför anställning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas.

Vi erbjuder ett stimulerande arbetet med stor variation på arbetsuppgifter. Vi erbjuder yrkesmässig handledning av specialistsjuksköterska varje vecka och du har ett stort kollegialt stöd i gruppen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Maria Bruhn Lundblad, 018-611 22 26
Biträdande avdelningschef, Mathilda Iversen, 018-611 30 04
Facklig kontaktperson Kommunal nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer påbörjas efter semesterperioden och sker därefter löpande. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.