Tillbaka

Avdelningssekreterare - avdelningen för akut och specialiserad pediatrik

Referensnummer AS752/2023
Sista ansökan 2023-08-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!

Vår verksamhet


Avdelningen för akut och specialiserad pediatrik, 95 E, består av en akutvårdsavdelning med 8 vårdplatser och en dagvårdsenhet med slutenvårdsmöjlighet för specialiserad, planerad pediatrik. På avdelningen vårdar vi barn i åldern 0-18 år. Inom den akuta verksamheten vårdar vi främst barn med någon form av infektion, barn med diabetes och barn som är i behov av hjärtövervakning. Den specialiserade elektiva vården tar emot kroniskt sjuka barn inom ett flertal specialiteter för utredning och behandling. Vi som arbetar inom sektionen är ett härligt gäng som verkligen brinner för vårt arbete. Vårt multiprofessionella team har alltid det sjuka barnet med familj i centrum. Vi värnar om ett gott samarbetsklimat och i teamarbetet har vi högt i tak.

Ditt uppdrag


Som sekreterare hos oss kommer du att vara ett stöd i det dagliga arbetet på avdelningen och ha ett nära samarbete med chefer och övriga medarbetare. Din arbetstid fördelas mellan två av Barnsjukhusets sektioner, akut barnsjukvård och specialiserad pediatrik.

I tjänsten ingår bl.a. faktura- och ekonomihantering, hantering av specialistvårdsremisser, kontakt med andra sjukhus, bokningar av olika slag, inköpsbeställningar och registrering i personalsystem.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig med erfarenhet från liknande arbete inom sjukvården. Vi ser gärna att du är utbildad medicinsk sekreterare. Du ska ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i datasystem som Agresso, Heroma, Heroma ”Kom och gå” samt Cosmic..

Din kompetens


Du är en problemlösare med en mycket god administrativ och organisatorisk förmåga. Då du kommer ha många parallella uppgifter att hantera samtidigt behöver du ha en god prioriteringsförmåga och vara stresstålig.  Viktigt att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor och att du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Du arbetar självständigt och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och för vår verksamhet genom att driva dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning 100%. Arbetstiderna är förlagda till dagtid helgfri vardag. Provanställning kan förekomma. Tillträde 1 augusti 2023. Rekrytering sker fortlöpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Kontakta avdelningschef Alexandra Eliasson, 018-617 17 47
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.