Tillbaka

Arbetsterapeut sökes till geriatrisk ortopedi och rehabilitering

Referensnummer AS751/2023
Sista ansökan 2023-06-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, därför erbjuds du som ny handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi har specialistkunskaper inom rehabilitering och smärta men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på utbildning, forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Arbetsterapeuterna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård, vilket ger utrymme för samarbete och kompetensutveckling inom professionen. Som arbetsterapeut möter du människor i många olika situationer och du kan räkna med ett varierande och meningsfullt arbete med stimulerande arbetsuppgifter.

Ditt uppdrag


Vi söker nu en arbetsterapeut till en geriatrisk ortopedisk slutenvårdsavdelning. Avdelningens uppdrag är att bedriva vård som spänner mellan akut omhändertagande till rehabilitering och utskrivningsplanering. Grunden för det geriatriska arbetssättet är ett nära samarbete i tvärprofessionella team som har en helhetssyn på patienten. Tillsammans arbetar teamet för att ge patienter en professionell vård och rehabilitering. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt.

På avdelningen är du en av två arbetsterapeuter. Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta bedömning och träning av patientens aktivitets- och funktionsförmåga samt kognition. Utprovning och förskrivning av hjälpmedel samt kontakt med arbetsterapeut i kommun eller annan vårdenhet utgör också en del av dina arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom geriatrik eller ortopedi är det något vi värdesätter, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad.

Din kompetens


Du är en engagerad och positiv kollega, som vill vara med och påverka och utveckla verksamheten. Som person har du god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team samtidigt som du känner ansvar för din egen insats och våra patienter. Du tycker att ett professionellt och trevligt bemötande, kanske med en nypa humor, är ett värdefullt verktyg för att skapa goda relationer till patienter och kollegor.

Vi erbjuder


En tillsvidaretjänst, tjänstgöringsgrad 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Som medarbetare hos oss får du tillgång till Friskhuset på Akademiska sjukhuset med gym, gruppträning och träningsrådgivning m.m.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta:

Avdelningschef Marie Hansson Björk, 018- 611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Helena Svedbom 018-617 14 96  helena.svedbom@akademiska.se
Facklig företrädare Sveriges Arbetsterapeuter nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.