Tillbaka

Transplantationskoordinator

Referensnummer AS727/2023
Sista ansökan 2023-08-25
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Sökes, ny kollega som vill arbeta som spindeln i nätet dvs transplantationskoordinator!

Vår verksamhet


Organtransplantation är en etablerad behandlingsform som årligen förbättrar livskvaliteten och räddar liv på hundratals patienter i Sverige. Vi på Akademiska sjukhuset, organisationen för organdonation (OFO) Uppsala, är idag en liten stabil grupp på fyra transplantationskoordinatorer. Vi behöver nu förstärka vårt team med en till kollega då antalet donationsprocesser har ökat. Så har du ett  intresse för donation och transplantation? Sök tjänsten så kanske det blir du som blir vår nya kollega!

Ditt uppdrag


Transplantationskoordinatorns ansvar och uppdrag är att vara en länk mellan donatorssjukhuset och transplantationsenheterna och att arbeta efter ett professionellt och patientsäkert förhållningssätt genom hela donationsprocessen.

Arbetsuppgifterna består av att ingå i en beredskapslinje som koordinerar donationsprocesser i hela sjukvårdsregion Mellansverige samt sjukvårdsregion Stockholm Gotland. Till det kommer annat jourarbete knutet till organdonation och transplantation. Beredskapslinjen delas med ytterligare fem transplantationskoordinatorer som har sin hemvist i Stockholm inom ramen för samarbetet "Organisationen För Organdonation" (OFO). OFO är ett samarbete mellan Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm och Akademiska sjukhuset i Uppsala, i tät samverkan med transplantationsenheterna vid de båda sjukhusen.

Utöver det ansvarar verksamheten för kvalitets- och utvecklingsarbeten, undervisnings- och informationsinsatser riktade mot professionen samt strategiskt arbete inom organ- och vävnadsdonation. Tjänsten som transplantationskoordinator tillhör verksamhetsområde kirurgi Akademiska sjukhuset. Resor ingår i tjänsten.

Dina kvalifikationer


Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom anestesi- operation- eller intensivvård med minimum tre års yrkeserfarenhet inom specialiteten. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav eftersom vi samarbetar utanför Sveriges gränser. Datorvana där speciellt erfarenhet av Office-paketet och MS Teams är meriterande. Det är också meriterande med tidigare erfarenhet av forskning, projektarbeten eller undervisning.

Din kompetens


Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll, har en mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Arbetspassen är tidvis långa och periodvis sker arbetet under tidspress vilket förutsätter att du är uthållig, stresstålig och har en problemlösande analytisk förmåga.

För att lyckas i rollen är du noggrann och flexibel samt har en organisatorisk förmåga. Du trivs med att arbeta administrativt och har lätt för att ta till dig komplex och skriven information. Du är en kollega som har lätt för att samarbeta och trivs med att arbeta i ett sammansvetsat team där alla hjälps åt. Att ha många kontaktytor, kommunicera på olika nivåer samt arbeta självständigt kommer naturligt för dig. Då det är av vikt för oss att hitta rätt person, kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid samt beredskapstjänstgöring 24/7. Tillträde enligt överenskommelse. Inskolningen kräver tillgänglighet att vara i beredskap när tillfälle ges eftersom donationsprocessen ej är en planerad verksamhet utan kommer när som helst intensivvården identifierar en potentiell donator.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Vid frågor kontakta transplantationskoordinatorerna på OFO Uppsala: transplantationskoordinator@akademiska.se
Christina Andréasson 070-305 20 84
Karin Lindh 070-385 99 14
Anneli Rask 073-868 21 81
Nadine Weidenberg 070-610 54 86

Mer information hittar du här: www.ofomellansverige.se
Kompetensbeskrivning för transplantationskoordinator som är framtagen i samarbete med SSF finner du här. Kompetensbeskrivning

Facklig representant Vårdförbundet Anna Högvall  nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.