Tillbaka

Biträdande avdelningschef till neuropsykiatriska mottagningen för vuxna

Referensnummer AS741/2023
Sista ansökan 2023-06-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Neuropsykiatriska mottagningen för vuxna tillhör sektionen för beroende- och neuropsykiatri. Enheten är en specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning med uppdrag att utreda och behandla neuropsykiatriska frågeställningar såsom ADHD, autismspektrum samt tourettes syndrom. I egenskap av att vara en specialistmottagning ingår det även i uppdraget att bistå med utbildning och konsultativt stöd till vårdgrannar. Mottagningen har patienten i fokus och strävar efter att ligga i framkant när det gäller utredning och behandling av neuropsykiatrisk problematik i syfte att erbjuda våra patienter en så god vård som möjligt. Under de senaste åren har mottagningen breddat sitt utbud med digitala vårdtjänster och idag sker ca 50% av besöken via video. Nya arbetssätt har även möjliggjort en flexiblare arbetsvardag där distansarbete kan förekomma. Vår mottagning präglas generellt av god stämning med glada och trevliga medarbetare. Vi är måna om att ta hand om varandra och att ha det roligt på jobbet.  

Ditt uppdrag


Som biträdande avdelningschef har du personalansvar och arbetsmiljöansvar tillsammans med avdelningschef och arbetar med uppföljning av din personal och deras kompetensutveckling. Du kommer att vara med och leda och fördela det dagliga arbetet, vara engagerad och bedriva förbättringsarbete. Du kommer även vara delaktig i anställningsprocessen av nya medarbetare och introducera ny personal i samråd med avdelningschef samt ersätta vid dennes frånvaro. Arbetet som biträdande avdelningschef innebär att du på halva din tid arbetar kliniskt inom din profession och i den andra halvan arbetar med ditt chefsuppdrag.

Vi söker nu en biträdande avdelningschef som i nära samarbete med avdelningschef och medicinsk ledningsansvarig läkare (MLA) kommer arbeta med att skapa en god arbetsmiljö, hög patientsäkerhet och god vårdkvalitet.

Välkommen att läsa mer om vår verksamhet på vår hemsida.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad psykolog i grunden. God erfarenhet av neuropsykiatri och neuropsykiatriska utredningar är meriterande. Du är tydlig i ditt ledarskap, du får saker gjorda och har förmåga att delegera. Det är viktigt för oss att du är lyhörd och engagerad i ditt arbete och att du uppskattar teamarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.


Vi erbjuder


Vi erbjuder en tjänst med tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession. Chefsförordnandet löper under en 2 års period med möjlighet till förlängning. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Innan anställning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef David Ardler, 018-611 92 72
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.