Tillbaka

Vi söker kurator till specialistrehabiliteringen, SRE

Referensnummer AS740/2023
Sista ansökan 2023-06-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Är det du som ska bli en del av vårt team?
Vi söker nu en ny kollega som vill arbeta med oss på rehabiliteringsmedicinska mottagning. Gillar du teamarbete, innehållsrika arbetsdagar och inte är rädd för att tänka utveckling, då ska du söka denna tjänst! Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. 

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över.

Specialistrehabiliteringen
På vår mottagning har vi två neuroteam och två hjärnskadeteam. Vi erbjuder specialistvårdsrehabilitering till personer i yrkesverksam ålder som har en neurologisk sjukdom, ryggmärgsskada eller förvärvad hjärnskada. Målet för oss är att ge patienterna de bästa förutsättningarna att hantera sitt vardagsliv och om möjligt yrkeslivet.

Ditt uppdrag


Denna tjänst innebär ett arbete i ett av våra hjärnskadeteam inom området förvärvad hjärnskada. Som kurator gör du psykosociala bedömningar och bedriver psykosocialt behandlingsarbete i nära samarbete med teamet. Kuratorstjänsten innebär även samverkan med externa myndigheter och andra instanser. Du har också kontakt med anhöriga samt ger stöd och hjälp åt dem när det behövs.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna legitimerad hälso- och sjukvårdskurator med intresse av att arbeta i team. Erfarenhet och intresse av rehabilitering och specifikt teambaserat arbete är meriterande. B-körkort är önskvärt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef Nina Nabb, 018-617 53 61
Kurator Maja Bommelin, 018-611 36 14
Facklig kontaktperson Cornelia Holmberg, 018-611 24 69

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.