Tillbaka

Sommarvikariat som omvårdnadsassistent för sjuksköterskestudenter

Referensnummer AS734/2023
Sista ansökan 2023-06-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Sedan 2018 har vi på Neuro arbetat med omvårdnadsassistenter. Vi har lång erfarenhet kring arbetssättet och vi vill gärna att du blir en del i vårt team!

Citat från Doris, omvårdnadsassistent 2020, neurointermediärvårdsavdelning NIMA:”Jag lärde mig så mycket och växte i min framtida roll som sjuksköterska. Jag fick känna på sjuksköterskerollen i miniformat”

Vår verksamhet


Arbetet som omvårdnadsassistent på neurokirurgavdelning 85 E. Här vårdas patienter med skador och sjukdomar i hjärna och ryggmärg som orsakats av trauma eller sjukdom. Här träffar du neurokirurgiska patienter både i det akuta och planerade vårdförloppet.  

Ditt uppdrag


Som omvårdnadsassistent hos oss på verksamhetsområde neuro blir du en del av är vårt härliga gäng! Hos oss kommer du ha ett nära samarbete med sjuksköterskorna genom att utföra specifik medicinsk omvårdnad under deras handledning och stöttning. Efter teoretisk och praktisk introduktion kommer du under handledning av legitimerad sjuksköterska arbeta med bland annat läkemedelshantering, omläggningar av centrala infarter, provtagningar och pvk-sättning samt in- och utskrivningar. Din uppgift är att jobba tillsammans med sjuksköterskorna och få möjlighet att utvecklas i din kommande yrkesprofession (allt under handledning och stöttning). Du har inget eget patientansvar.

Dina kvalifikationer


Du är sjuksköterskestudent och har till sommaren avslutat termin 4.

Din kompetens


Du är nyfiken på ditt kommande yrke och intresserad av att förbereda dig för det genom att under sommaren få arbeta med specifik omvårdnad tillsammans med ansvarig sjuksköterska. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig ett sommarvikariat på heltid. Ditt vikariat kommer, om inget annat avtalas, innebära dag, kväll och i vissa fall helgtjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse. Möjlighet finns till fortsatt timanställning under hösten och studielön under termin 6 på sjuksköterskeprogrammet. Skriv i din ansökan vilken avdelning du helst önskar arbeta vid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Neurokirurgavdelning 85 E, avdelningschef Cornelia Moström, 018–611 40 48

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.