Tillbaka

Bemanningsassistent

Referensnummer AS731/2023
Sista ansökan 2023-06-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Avdelning 85B1 ingår i verksamhetsområdet neuro. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på omvårdnad, vårdutveckling och forskning. Avdelning 85B1 har 14 vårdplatser för strokepatienter. Vården av strokepatienter syftar till att begränsa skadan efter akut hjärninfarkt eller blödning. Vårdpersonalens uppgift är att övervaka och kompensera för patientens eventuella bortfall av funktioner då patienten återhämtar sig från sin stroke. På avdelning 85B1 arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, läkare, logopeder, dietist och en vårdplatskoordinator. Vi arbetar i team där våra olika kompetenser bidrar till att ge patienten en god, säker och omfattande vård. Det pågår flera utvecklings- och forskningsprojekt för att förbättra vården för våra patienter. De nationella riktlinjerna, Riksstroke, ligger till grund för avdelningens arbete. Vi tar hand om strokepatienterna direkt via akutmottagningen enligt ”Rädda hjärnan” vårdkedjan.

Ditt uppdrag


I din roll som bemanningsassistent har du tillsammans med avdelningschef ansvar för omvårdnadsbemanningen på kort och lång sikt. Tillsammans planerar och strukturerar ni schemat så att avdelningarnas bemanning blir optimal utifrån verksamhetskrav såsom patientsäkerhet och arbetsmiljö. Du är huvudansvarig för medarbetarnas schemaläggning i Heroma, detta innebär att du måste ha kännedom om arbetstidslagen och hälsofrämjande schemaläggning.

Du kommer ansvara för att lägga upp nya schemaperioder och justera schemat tillsammans med avdelningschef. Du ska registrera avvikelser så som sjukdom, ledigheter, utbildningar mm. Du planerar introduktionsschema för nya medarbetare i samråd med chefer och introducerar nya medarbetare i Heroma och andra relevanta system samt ger information angående policy för ledighetsansökningar mm. Tjänsten innebär att dagligen uppmärksamma och ansvara för att bemanna korttidsfrånvaro på avdelningen samt hålla kontakt med medarbetare vid korttidsfrånvaro. Som bemanningsassistent arbetar du självständigt, behöver kunna prioritera och måste vara lösningsorienterad utifrån verksamhetens behov. Att vara bemanningsassistent är ett mycket viktigt, ansvarfullt och självständigt arbete som i vissa stunder kan innebära mycket arbete med kort varsel och högt tempo. Arbetet kräver kreativitet, lyhördhet och stort engagemang.

Dina kvalifikationer


Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från vården och det är meriterande om du tidigare arbetat med schemaläggning och bemanning i Heroma. Du behöver ha mycket god dator-/IT-vana. Vi söker dig som alltid har ett gott bemötande, är noggrann, strukturerad och har blick för problemlösning och logistik. Du har lätt för att lära, exempelvis nya datasystem, samt är stresstålig och flexibel. God kommunikation och ett trevligt bemötande är nyckeln för gott samarbete.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på 100% fr.o.m. 1/8 - 2023. Rekrytering sker fortlöpande under annonseringsperioden. Introduktion planeras efter ditt behov och tidigare erfarenhet. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef Eveli Wallin, 018 –611 43 09 Eveli.Wallin@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.