Tillbaka

Sektionschef- infektionssjukdomar

Referensnummer AS729/2023
Sista ansökan 2023-06-13
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet har ett regions- och länsövergripande ansvar för specialiserad infektionssjukvård med öppen och sluten vård. Kliniken har också en viktig uppgift inom den högspecialiserade intensivvården och transplantationsverksamheten.

Kvalifikationer


Du är legitimerad läkare med minst fem års klinisk tjänstgöring som specialist inom infektionssjukdomar. Du har god erfarenhet av ledningsarbete och personalansvar. I tjänsten ingår personalansvar för ca 25 läkare, men även nyrekrytering av läkare samt schemaläggning av läkargruppen varför erfarenhet av liknande arbetsuppgifter kommer att värderas högt. Du är medlem i klinikens ledningsgrupp och bidrar med delaktighet och engagemang i alla former av ledningsfrågor och naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus. Du är tydlig och kommunikativ i ditt ledarskap, i vilket du är drivande och motiverande, och du tillvaratar dina medarbetares idéer och visar uppskattning.

Villkor


Treårigt chefsförordnande samt tillsvidareanställning som biträdande överläkare med 100% tjänstgöringsgrad. Jour och beredskapstjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information


Verksamhetschef Fredrik Sund 018-611 28 08
Facklig representant SACO Susanne Fälth 018-617 56 08
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan senast den 2023-06-13.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:


Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.