Tillbaka

Specialistsjuksköterska till Svenskt Ambulansflyg

Referensnummer AS722/2023
Sista ansökan 2023-06-20
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation- och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg är en nationell verksamhet för ambulansflyg. Alla Sveriges 21 regioner är medlemmar i förbundet. Region Uppsala, Region Västerbotten och Västra Götalandsregionen är tillsammans ansvariga vårdgivare. Syftet är att effektivisera ambulansflyget för att öka patientnyttan och patientsäkerheten genom samordning av gemensamma resurser. Verksamheten tillhandahåller ambulansflyg dygnet runt, året runt för hela landets räkning. Flygplanen är specialanpassade för luftburen ambulanssjukvård och är stationerade på tre baser i Sverige; Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och Umeå.

Ditt uppdrag


Region Uppsala rekryterar nu specialistutbildad (anestesi alt. intensivvård) sjuksköterska till basen som är stationerad vid Stockholm Arlanda. Tjänsten är fördelad på 50% flygtjänstgöring och 50% klinisk tjänstgöring inom något av Region Uppsalas verksamhetsområden på Akademiska sjukhuset; anestesi-, operation- och intensivvård, thoraxkirurgi- och anestesi, neuro eller plastik- och käkkirurgi. Rotationsintervall på 5 veckor.

Under din tjänstgöring som flygsjuksköterska kommer du att arbeta under medicinsk ledning av vårdgivaren Region Uppsala. I tillägg till de medicinska arbetsuppgifterna kommer du även att ha flygoperativa arbetsuppgifter på delegation från befälhavaren och ytterst flygchef.

De dagliga arbetsuppgifterna som flygsjuksköterska innebär att du tillsammans med koordineringscentralen planerar dagsprogram och ansvarar för transport av normalpatienter i ambulansflyget. Du samarbetar med piloter, andra medicinska team samt ambulanspersonal. Du är ansiktet utåt mot patienter och regioner. Du kommer att utbildas i flygmedicin med speciell inriktning mot transporter av svårt sjuka och skadade.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistsjuksköterska inom anestesi och/eller intensivvård med minst tre års yrkeserfarenhet inom specialitet. Erfarenhet av tidigare arbete i ambulansflyg eller ambulanshelikopter liksom utbildning i flygmedicin, t.ex. SNAM 1 & 2, PHTLS samt PS-utbildning är meriterande.

För att klara arbetet som flygsjuksköterska behöver du ha god fysisk hälsa, ha normal syn, inneha körkort B samt ha ett pass utfärdat i EU, utan restriktioner. Vidare behärskar du svenska eller ett skandinaviskt språk på minst CEFR C2 nivå (flytande) samt engelska på minst CEFR B2 nivå.

Vi kommer att efterfråga en medicinsk bedömning för att säkerställa att du inte har någon fysisk eller psykisk sjukdom som kan leda till oförmåga att utföra tilldelade arbets- och säkerhetsuppgifter. Flygmedicinsk bedömning kommer att göras innan första tjänstgöring och därefter med som längst 60 månaders intervall.

Din kompetens


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du skall kunna arbeta självständigt, ha god samarbetsförmåga och vara ansvarsfull. Du ska också ha förmåga att arbeta och fatta beslut i pressade situationer, vara flexibel samt ha en god förmåga till teamarbete.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% inom Region Uppsala, som flygsjuksköterska på 50% för Svenskt Ambulansflyg och 50% klinisk tjänstgöring på Akademiska sjukhuset. Dina arbetstider sammanfaller med pilotens, vilket innebär arbete såväl dag, kväll som natt.

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ambulansflyget Carola Norén, 018-617 51 80
HR-partner, Maja Johansson, 018-617 17 74
Fackliga representanter för Vårdförbundet, Karin Athlei och Fredrik Rang, nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.