Tillbaka

Chef för enheten för avdelningsfarmaci

Referensnummer AS721/2023
Sista ansökan 2023-06-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Läkemedel och farmaci utgör Akademiska sjukhusets sjukhusapoteksfunktion och består av enheterna läkemedelsförsörjning, läkemedelsberedning, klinisk farmaci och avdelningsfarmaci. Inom enheten avdelningsfarmaci arbetar ett 20-tal apotekare, receptarier och tekniker med uppgifter som att beställa läkemedel, sköta läkemedelsförråd, iordningställa läkemedel samt vara ett kompetensstöd för vårdpersonal och patienter i läkemedelshanteringsfrågor.

Ditt uppdrag


Du kommer att ha din arbetsplats på Akademiska sjukhuset och vara enhetschef för enheten avdelningsfarmaci. Du kommer vara närmsta chef för en grupp bestående av ca 20 medarbetare, verksamma på Akademiska sjukhuset. Som chef är ditt huvudsakliga ansvar att leda den dagliga verksamheten mot de uppsatta målen. Du har ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö för enheten.

Du ingår i ledningsgruppen för sjukhusapoteksfunktionen, läkemedel och farmaci, på Akademiska sjukhuset. Du kommer vara underställd chefsapotekaren och tillsammans med ledningsgruppen tar du ett gemensamt ansvar för utvecklingen av hela Läkemedel och farmaci.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad apotekare eller receptarie. Tidigare erfarenhet av chefsuppdrag och ett intresse för personalfrågor och bemanning är meriterande.

Din kompetens


Du har hög initiativförmåga och förmåga att ha ett övergripande perspektiv. Du är kommunikativ och närvarande i ditt chefskap. Du är trygg i din chefs- och ledarroll och verkar genom delaktighet och förtroende för ett gott samarbetsklimat.

Vi erbjuder


Tillsvidaretjänst på heltid med tillträde 2023-08-05 eller enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsapotekare Hans Sjöberg 018-611 20 14.

Fackliga företrädare
Caroline Arrhenius 018-611 44 07 och Catherine Duarte Martins 070-611 52 33

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.