Tillbaka

Gruppchefer som vill vara med och utveckla framtidens vårdadministration

Referensnummer AS719/2023
Sista ansökan 2023-06-06
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministration

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vårdadministrativ service (VAS) är en central verksamhet på Akademiska sjukhuset som samlar medicinska sekreterare, receptionister och administratörer på Akademiska sjukhuset. När du arbetar hos oss arbetar du på ett av Sveriges största universitetssjukhus med hög kompetens, specialistsjukvård, valmöjligheter och en enorm bredd.

Ditt uppdrag


Ditt största fokus är att utveckla det vårdadministrativa stödet till kärnverksamheten samt leda och utveckla både verksamhet och medarbetare mot framtidens vårdadministration.  Detta gör du genom att finnas tillgänglig och erbjuda ditt stöd - så att dina medarbetare får de bästa förutsättningarna att lyckas i sina uppdrag. Du står för ett närvarande ledarskap och har ett nära samarbete med kärnverksamhetens chefer och medarbetare där ni tillsammans arbetar för att skapa en god och trivsam arbetsmiljö.

Som gruppchef i VAS ingår du i ett team med andra gruppchefer under ledning av en vårdadministrativ chef. I uppdraget ingår bland annat att hålla medarbetar- och lönesamtal och vid behov rekrytera nya medarbetare. Du säkerställer att dina medarbetare är väl insatta i vilka rutiner och arbetssätt som finns och att rätt kompetens finns inom arbetsgruppen. I ditt uppdrag ingår även att samordna verksamheten inom hela VAS och delta i olika förbättringsprojekt för att stötta kärnverksamheten tillsammans med dina chefskollegor. Vår kultur präglas av vår värdegrund, där glädje, engagemang och tydlighet är en viktig del av vår vardag.

Dina kvalifikationer


Du har i grunden en utbildning som medicinsk sekreterare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Erfarenhet av ledarskap som arbets- eller gruppledare, projektledare eller i annan roll där du haft ansvar för att en grupp samarbetar mot gemensamma mål är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Din kompetens


Du arbetar utifrån ett coachande och tillitsbaserat ledarskap, du är lyhörd för dina medarbetare och du arbetar för att skapa förutsättningar för delaktighet och en god arbetsmiljö. Du är en person som har lätt att överblicka ett brett fält av uppgifter och utifrån det planera, prioritera och omprioritera. Du trivs i en verksamhet där det händer mycket och där du får vara aktiv och operativ. Du är van vid att möta många olika personligheter och att skapa tillitsfulla relationer. Vi tror att du är en positiv och glad person och att du är trygg i dig själv och i dina kunskaper.

Vi erbjuder


Vi erbjuder två tjänster ( 2 st.) tidsbegränsade chefsförordnanden. Med tillsvidaretjänst inom din grundprofession som medicinsk sekreterare eller motsvarande. Vi erbjuder dig interna chefsutbildningar och kontinuerliga fortbildningar och inte minst det kollegiala lärandet i vardagen som hjälper dig att utvecklas i din ledarroll. För våra gruppchefer i vårdadministrativ service tillämpar vi förtroendearbetstid. Vi erbjuder friskvårdsbidrag på 2500 kr per år.

Tillträde enligt överenskommelse, intervjuer sker fortlöpande. Akademiska sjukhuset är en spännande, intensiv och viktig verksamhet och vi som arbetar här gör skillnad! Därför har vi också förmåner som gör skillnad - läs mer här

Vill du veta mer?


Välkommen att höra av dig till:
Brita Kango, vårdadministrativ chef, 018-612 23 98 eller brita.kango@akademiska.se
Caroline Eriksson Berlin, vårdadministrativ chef, 018-612 23 97 eller caroline.eriksson.berlin@akademiska.se
Ben Rayat, HR-partner, telefon 018-617 08 09 eller ben.rayat@regionuppsala.se
Facklig kontaktperson Vision, Stefan Andersson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Din ansökan vill vi ha senast 6 juni.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.