Tillbaka

Arbetsterapeut till Region Uppsala: hem- och dagrehabilitering

Referensnummer AS714/2023
Sista ansökan 2023-06-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi inom vårt verksamhetsområde är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Arbetsterapeuterna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Som arbetsterapeut möter du människor i många olika situationer och du kan räkna med ett varierande och meningsfullt arbete med stimulerande arbetsuppgifter.  

Ditt uppdrag


Vi söker nu en arbetsterapeut till regionens hem- och dagrehabilitering. Vårdenheten är en del av geriatriken på Akademiska sjukhuset och har Uppsala med omnejd samt hela norduppland som sitt upptagningsområde. På enheten finns hem- och dagrehabilitering inom olika områden såsom stroke, ortopedi och multisjukdom.

Dina arbetsuppgifter kommer att innebära bedömning och träning av patientens aktivitets- och funktionsförmåga samt kognition och handfunktion. Utprovning och förskrivning av hjälpmedel samt kontakt med arbetsterapeut i kommun eller annan vårdenhet för planering av fortsatta insatser utgör också en del av dina arbetsuppgifter. Du får möjlighet att följa patienten under rehabiliteringen, såväl i hemmet som på mottagning. Du ingår i team med fysioterapeut, kurator, logoped, läkare och sjuksköterska men du arbetar även självständigt.

Arbetet är omväxlande och innebär nära kontakt mellan patient, anhöriga och personal vilket ställer krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Har du tidigare erfarenhet av hem- och dagrehabilitering eller geriatrisk rehabilitering är det något som vi värdesätter, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad.

Du behöver ha B-körkort.

Din kompetens


Du är en engagerad och positiv kollega, som vill vara med och påverka och utveckla vår verksamhet. Som person har du god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team samtidigt som du känner ansvar för din egen insats och våra patienter. Du tycker att professionellt och trevligt bemötande, kanske med en nypa humor, är ett värdefullt verktyg för att skapa goda relationer till patienter och kollegor. I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Som medarbetare hos oss får du tillgång till Friskhuset på Akademiska sjukhuset med gym, gruppträning och träningsrådgivning m.m. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Marie Hansson Björk, 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Helena Svedbom, 018-617 14 96, helena.svedbom@akademiska.se[url=mailto:febe.sandqvist@akademiska.se][/url]
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.