Tillbaka

Optiker/sjuksköterska till rådgivning

Referensnummer AS712/2023
Sista ansökan 2023-06-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På ögonmottagningen arbetar vi bl.a. med synfält, OCT, ögonbottenfotografering, bildbedömning, förberedelser till olika läkarundersökningar och akutmottagning på dagtid. Det finns även egna mottagningar som t.ex tryckkontroller, byte av bandagelinser och körkortskontroller för diabetiker. Nu söker vi nya medarbetare som vill vara med och utveckla vår rådgivningsverksamhet. Vi arbetar bekväm arbetstid, måndag till fredag.

Ditt uppdrag


En stor och viktig del av ögonmottagningen är vår rådgivningstelefon och tjänsten 1177 som bemannas av optiker och sjuksköterskor. Samtalen som kommer in kan vara allt från att man vill förnya sitt recept eller boka om sin tid till att man har rejäla besvär. Ditt uppdrag är att lotsa patienten rätt och/eller se till att patienten får svar på sina frågor. Tjänsten är i första hand placerad på vår telefonrådgivning men viss klinisk verksamhet kommer att förekomma för att inte tappa kontakt med den kliniska verkligheten och vara med när vi förändrar rutiner eller inför nya behandlingsformer.

Dina kvalifikationer


Du som söker ska vara sjuksköterska med klinisk erfarenhet alternativt optiker. Som anställd sjuksköterska finns möjlighet att vidareutbilda sig till ögonsjuksköterska inom tjänsten. Är du optiker med magisterexamen/DO finns möjlighet att utbilda sig till ortoptist. Vi söker dig som har ett flexibelt förhållningssätt, god samarbetsförmåga och tycker att höga patientflöden är en spännande och rolig utmaning.

Din kompetens


Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Har du tidigare arbetet på ögonklinik och/eller är optiker med magisterexamen eller är ögonsjuksköterska är det meriterande.  Arbetet kräver att du har ett gott bemötande, är strukturerad och kan arbeta självständigt samt tillsammans med andra i ett växlande tempo. Ett gott medarbetarskap är en självklarhet hos oss.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning på heltid eller deltid med placering på ögonmottagningen Akademiska sjukhuset. Möjlighet finns att arbeta någon dag i veckan hemifrån. Du erbjuds individuellt anpassad inskolning. Provtjänstgöring kan komma att tillämpas. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Stefan Wamala Larsson 018-617 46 07
Facklig kontaktperson SACO nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tillsättning av tjänsten kan därför komma att ske under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.