Tillbaka

Operationssjuksköterska till handkirurgmottagningen

Referensnummer AS701/2023
Sista ansökan 2023-06-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi undersöker, vårdar och opererar vi patienter med sjukdomar, skador och smärta i rörelseapparaten. Vi bedriver akut och planerad kirurgi med högspecialiserad vård/operation och baskirurgi inom: handkirurgi, fraktur-, protes-, skulder-knä-, fot-, ryggkirurgi och barnortopedi.

Handkirurgmottagningen är navet för sektionen handkirurgi. Mottagningens öppettider är för nuvarande helgfri måndag till torsdag kl. 08:00–16:00 samt helgfri fredag kl. 08:00–14:00.

Ditt uppdrag


Hos oss kommer du att arbeta som sjuksköterska på handkirurgmottagningen och som operationssjuksköterska på vår polikliniska operationssal. Du kommer arbeta tvärprofessionellt och i nära samarbete med samtliga professioner kopplade till verksamheten. Tillsammans ansvarar ni för akuta och planerade besök, polikliniska operationer, dagkirurgi pre- och postoperativt samt telefonrådgivning. Du träffar även barn med handkirurgiska diagnoser i vår verksamhet.

Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter.

Som operationssjuksköterska kommer du vara en del av den polikliniska operationssalen tillsammans med annan operationspersonal. Vår vision är att utöka den polikliniska verksamheten inom hela verksamhetsområdet. Vi behöver en driven person som kan vara med i denna utveckling.

Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter, du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska, med specialistutbildning inom operationssjukvård med flerårig erfarenhet av kvalificerad vård. Tidigare erfarenhet inom ortopedisk operationskirurgi är meriterande.

Då du även kommer arbeta med mottagningsarbete ser vi gärna att du tidigare arbetat på mottagning, gärna inom akut verksamhet och/eller med gipsbehandling.

Din kompetens


Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och detta motiverar dig i ditt arbete. Du behöver ha förmågan till att kunna prioritera dina arbetsuppgifter och klara av perioder med högre arbetsbelastning. Du är dessutom en engagerad och positiv kollega som bidrar till en god arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss! Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringen är dagtid måndag till fredag. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Tf avdelningschef George Foo, 018-611 50 51
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.