Tillbaka

Datortomografikunnig röntgensjuksköterska till strålbehandling

Referensnummer AS585/2023
Sista ansökan 2023-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Strålbehandlingen på Akademiska sjukhuset i Uppsala expanderar och utvecklas och söker dig som vill bli en i vårt team. Du är legitimerad röntgensjuksköterska med DT kompetens.

Vår verksamhet


Strålbehandlingsavdelningen är en av verksamhetsområdet blod- och tumörsjukdomars sektioner. Vi har utrustning bestående av fyra linjäracceleratorer samt en MR integrerad behandlingsapparat (MRLinac), datortomografi, MR-kamera samt två HDR efterladdare (för Brachyterapi). Vi har också enheter för bokning och dosplanering. Metoder för strålbehandling är under ständig utveckling vilket gör avdelningen till en mycket spännande och stimulerande arbetsplats med möjligheter till kompetensutveckling inom och utom enheten. Vi tillsammans med olika yrkeskategorier bedriver högspecialiserad sjukvård med inriktning mot cancer.

Ditt uppdrag


Vi rekryterar nu en röntgensjuksköterska med DT kompetens. På strålbehandlingsavdelningen utför vi DT som dosplaneringsunderlag inför strålbehandling.

Du kommer att arbeta med strålbehandlingens datortomografi, en Philips Big Bore. Du skall kunna arbeta självständigt på DT tillsammans med kollegor. DT ingår i en kedja av förberedelser inför strålbehandling, det innebär att undersökningarna kan utföras med speciella fixationer i kameran med särskilt anpassade sekvenser. Du kommer tillsammans med kollegorna på DT kunna utveckla verksamheten. Vi använder oss av journalsystemet Cosmic samt Carestream RIS/PACS och informationssystem för onkologi (Mosaiq). Jobbet passar perfekt du som vill kombinera onkologiskomvårdnad och teknik.

Om dig


Du som söker ska vara röntgensjuksköterska med erfarenhet av DT. Gärna att du har gått en vidareutbildning inom DT men det är inget krav. Meriterande om du har en vidareutbildning i strålbehandling. Som person är du positiv, flexibel, gillar att arbeta i team, ansvarstagande och har patientens bästa som ledord. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Måndag-fredag dagtid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kompetensutveckling med möjlighet att gå uppdragsutbildning i strålbehandling på distans via Lunds universitet finns efter ca. 6 månaders anställning eller enligt överenskommelse.

Du är välkommen att höra av dig till oss om du vill göra ett studiebesök!

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lavinia Okoth 0722-45 25 07
Biträdande avdelningschef Nassrin Yosefi 0722-07 48 52
Facklig kontaktperson nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.