Tillbaka

Två specialistläkare med 30% forskningstid till ANOP/ANOPIVA

Referensnummer AS691/2023
Sista ansökan 2023-06-27
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Anestesi, operation och intensivvård (ANOPIVA) är ett stort verksamhetsområde med väl fungerande och mycket varierande verksamhet. Här bedrivs anestesi och operationsverksamhet med tillhörande pre och postoperativa vårdavdelningar, intensivvård, luftburen intensivvård samt anestesi och intensivvård för barn.

Ditt uppdrag


Din anställning kommer att vara på anestesi- och operationssektionen. Uppdraget innebär att driva egen forskning samt vara med och bygga upp klinisk forskning inom sektionen, vilket även innebär att handleda andra forskare. Huvudplacering kommer att vara på en av våra avdelningar inom sektionen, enligt överenskommelse med möjlighet att rotera mot våra andra avdelningar. De verksamheter som ingår i hela vår sektion är kärlkirurgi, lever/pancreas, urologi, transplantation, endokrinkirurgi, gynekologi, obstetrik, neurokirurgi, ortopedi, plastik och brännskadekirurgi, oto- och ögonkirurgi.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har specialistkompetens inom anestesi och intensivvård, disputerad och driver aktivt egen forskning.

Din kompetens


Vi letar efter erfaren aktiv forskare med stort intresse för att vara med och bygga upp samt driva forskningen framåt inom anestesi och operation. Vi ser gärna att du har god kommunikationsförmåga, är flexibel och har lätt att samarbeta

Vi erbjuder


Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på heltid, 30% forskning och 70% kliniskt arbete. Vid egna externa anslag kan andelen forskning ökas, dock max till 50%. Jour och beredskap ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Bitr. verksamhetschef ANOP/ANOPIVA Birgitta Birgisdottir, 072-450 67 39
Professor anestesi och intensivvård Sten Rubertsson, 018-617 12 14, 0708-69 39 96
Facklig kontaktperson Upplands Allmänna Läkarförening, Behdad Bazargani, 072-451 18 29

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan: 
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla  https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.