Tillbaka

Bitr överläkare/överläkare till barnskyddsteamet

Referensnummer AS673/2023
Sista ansökan 2023-06-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker en biträdande överläkare/överläkare till barnskyddsteamet i Region Uppsala med medicinskt ledningsansvar.

Vår verksamhet


Barnskyddsteamet ingår i sektionen för barns vård och hälsa inom Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Sektionen innefattar förutom barnskyddsteamet också barnspecialistmottagningarna i länet och centrala barnhälsovården i Region Uppsala. Barnskyddsteamet har sin mottagningsverksamhet på barnspecialistmottagningen i Uppsala. I vårt team ingår läkare, barnsjuksköterskor, psykolog och medicinsk sekreterare.

Vi arbetar tvärprofessionellt i teamet och samverkar med andra sjukvårdsenheter och myndigheter. Teamet utgår från ett helhetsperspektiv om barns och ungdomars fysiska, psykiska och sociala hälsa och hur dessa påverkats av eventuella trauman. Utöver mottagningsverksamhet bedriver vi utbildning, forskning och preventionsarbete samt har en konsultativ roll i samhället angående frågor om barn som far illa. Vi erbjuder individanpassad introduktionsutbildning samt goda möjligheter till fortbildning, kompetensutveckling och forskning.

Ditt uppdrag


Du har det medicinska ledningsansvaret för Barnskyddsteamet och arbetar tillsammans med den biträdande avdelningschefen som leder teamet. I din roll är du underställd sektionschefen som är läkarchef. I dina arbetsuppgifter ingår direkt patientrelaterat arbete, teamsamverkan med olika professioner. Undervisning och handledning av läkarstuderande och blivande specialister i pediatrik och allmänmedicin ingår också i arbetsuppgifterna. Även utbildning och undervisning i ämnet Barn som far illa för Region Uppsala, Uppsala universitetet och andra samarbetsmyndigheter.

Vi strävar efter minskad administration och mer tid för kliniskt arbete. I vår verksamhet finns goda möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling genom flertalet initiativ inom vår breda verksamhet och i samverkan med Barnsjukhusets specialistmottagningar. 

Dina kvalifikationer


Du är specialist i barn- och ungdomsmedicin med lång erfarenhet av att arbeta i ett barnskyddsteam. Det är meriterande om du arbetat inom barnskyddteamet i Uppsala.

Din kompetens


Du bör ha god förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär kontakt med olika personer och professioner. Det är också viktigt att du kan etablera goda relationer med våra patienter och deras anhöriga.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef Nina Mohlin 018-611 09 23
Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 018-611 28 61
SACO/UAL Dan Seligsohn 018-611 89 50

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:


Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.