Tillbaka

Vårdutvecklare till centrala barnhälsovården

Referensnummer AS660/2023
Sista ansökan 2023-06-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Centrala barnhälsovården (C-BHV) ingår i sektionen för barns vård och hälsa inom Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Sektionen innefattar förutom C-BHV även barnskyddsteamet, barnspecialistmottagningarna i länet samt mödra- och barnhälsovårdspsykologerna. Inom sektionen pågår många intressanta projekt med inriktning mot framtidens hälso- och sjukvård och det finns en tydlig profil mot verksamhetsnära klinisk forskning. 

Centrala barnhälsovårdensteamet


Vi är ett tvärprofessionellt team bestående av barnhälsovårdsöverläkare, vårdutvecklare, samordnande specialistsjuksköterska, samordnande logoped, samordnande mödrabarnhälsovårdspsykolog, teamledande läkare och administratör.

C-BHV utvecklar och kvalitetssäkrar barnhälsovården i Region Uppsala genom att stödja barnhälsovårdens personal och chefer, för att säkra alla barns rätt till hälsa och utveckling och stötta föräldrar i sitt viktiga uppdrag. Vår vision är att C-BHVs arbete ska bidra till att alla barn i hela Region Uppsala uppnår sin fulla potential, föräldrar känner sig trygga i sin roll och barnhälsovårdens personal har rätt kompetens och de rätta förutsättningarna för att åstadkomma detta. Vi erbjuder stöd i vardagen, informerar om nya riktlinjer och rutiner, ordnar bas- och fortbildningsinsatser, står för metodutveckling och implementeringsstöd samt samverkar med vårdgrannar och olika aktörer både inom och utanför vår egen organisation, såväl regionalt som nationellt. Vi är länken mellan barnhälsovården och beslutsfattare och står för kvalitetsuppföljningen av verksamheten. 
 

Uppdraget


Vårdutvecklaren har en viktig roll i att följa upp implementeringen av nya metoder och arbetssätt inom barnhälsovården samt utveckla den evidens som barnhälsovården ska vila på. Vårdutvecklaren ska självständigt kunna driva olika projekt tillsammans med andra relevanta samverkansparter och kommunicera med beslutande organ. Vårdutvecklaren deltar i introduktion av ny personal tillsammans med samordnare och deltar även i vår undervisningsverksamhet och vårt nationella arbete med riktlinjer och utveckling av barnhälsovården. Vårdutvecklaren är en viktig länk till primärvården (Vårdvalsenheten) och till vårdkedjor kring barn 0-5 år, som mödrahälsovården, BB, barnsjukhuset, förskolan, elevhälsans medicinska insatser, när det gäller att utveckla och implementera metoder och arbetssätt. Vårdutvecklaren ska kunna använda sig av vetenskapliga metoder under handledning och förhålla sig till vetenskaplig litteratur inom området.

Dina kvalifikationer


Du har en gedigen vårdutbildning, som specialistsjuksköterska, logoped, psykolog eller fysioterapeut. Du ska ha viss erfarenhet av barnhälsovård. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i utvecklings- eller forskningsprojekt. Du ska ha minst masterexamen, men vi ser gärna att du har doktorsexamen, vilket kommer att särskilt beaktas, liksom vetenskapliga publikationer.

Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift och har lätt för att samarbeta samtidigt som du självständigt kan driva projekt.  

Vi erbjuder


Vikariat på heltid tom 2024-12-31. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 018-611 28 61 
Ledningsläkare Anna Sarkadi 018-611 59 65  
Samordnare Anna Högberg 018–611 59 78
Vårdutvecklare Maria Engström 018-611 59 71
Vårdförbundet Marie Svahn 018–611 73 31

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.