Tillbaka

Vi söker dig som är erfaren sjuksköterska!

Referensnummer AS651/2023
Sista ansökan 2023-07-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På geriatriska akutvårdsavdelningen 30A står den äldre, sköra personen i fokus. Vi bedriver medicinsk akutsjukvård med ett rehabiliterande förhållningssätt, för äldre patienter med komplexa sjukdomstillstånd och omvårdnadsbehov. Som erfaren sjuksköterska får du använda hela din samlade kompetens och erfarenheter runt patienten. Den geriatriska vården sker utifrån en tydlig struktur som är speciellt anpassad för den äldre patienten och dennes behov.

Inom den geriatriska vården är teamarbetet centralt, både det multiprofessionella teamets samverkan och patientens delaktighet utgör viktiga delar i vårdandet. Som sjuksköterska på 30A samarbetar man ständigt med andra och får därmed en bred kunskap inom olika områden och ett synsätt på patienten i sin helhet med olika sorters behov. Vårt arbete utgår från vad som är viktigt för patienten och tillsammans med patienten formulerar och utgår vi patientens individuella hälsoplan.

Till geriatriska akutvårdsavdelningen kommer patienterna via remiss från andra avdelningar inom sjukhuset eller via akutmottagningen. Vi tar också emot patienter genom direkt intag både från ambulans och via närvårdsteamet.

Ditt uppdrag


Inom geriatriken arbetar vi med förnyade arbetssätt för att öka kvaliteten på vården, genom att göra patienten delaktig i sin vård och förbättra arbetsmiljön genom att rätt person gör rätt saker. Det är ett arbete som pågår, utvecklas och utvärderas fortlöpande och här har du chansen att bidra med din kunskap och erfarenhet. Som erfaren sjuksköterska vid geriatriken finns det därför möjlighet till att fördjupa dig inom omvårdnad och personcentrerad vård och du får även möjlighet att erhålla extra uppdrag och driva förbättringsarbeten på avsatt tid.

Hos oss har nya ansvarsområden tagits fram utifrån patientgruppens behov. Vi har temaveckor med omvårdnadsfokus, för att dela med sig av kunskap och erfarenheter m.m. Vi är stolta över att ha medarbetar- och chefsgrupp, som sätter omvårdnaden högt och genom tydlig men öppet ledarskap tillåts alla att tycka till och bidra i utvecklingen av avdelningen. Tillsammans skapar vi en verksamhet där man trivs och känner sig stolt över.

Som erfaren sjuksköterska har du möjlighet att söka specialistsjuksköterskeutbildning inom vård av äldre och gå den under arbetstid. Du som redan har en specialistsjuksköterskeutbildning inom Vård av äldre alternativt annan som passar den geriatriska specialiteten, så är du också välkommen med din ansökan.

Som specialistsjuksköterska hos oss är du en del i vår specialist sjuksköterskegrupp som leds av vår kliniska adjunkt på geriatriken. I denna grupp deltar du i journalclub samt ni delar erfarenheter och förbättringsarbeten med varandra. Här arbetar du, ca 20%, med verksamhetsövergripande vårdkvalitéfrågor och har även ett verksamhetsövergripande ansvar för några av de ombudsansvarsområden sjukhuset har, ex smärta, fall eller trycksår. Du arbetar nära avdelningarnas ombudsansvariga.

Dina kvalifikationer


Du är erfaren sjuksköterska, eller specialistsjuksköterska inom vård av äldre eller annan relevant utbildning för geriatrisk vård. Det är meriterande med breda kunskaper och förmågor inom området omvårdnad och personcentrerad vård.

Din kompetens


Som person är du flexibel i ditt arbete, med förmågan att växla mellan ett utfalls- och ett uppgiftsfokus för att kunna ge bästa och säkraste vården för patienterna. Du har förmågan att se och arbeta med människors resurser och lägger tonvikt på patienternas hälsoförståelse, delaktighet och medansvar. Du har förmågan att samverka i team och önskar att utvecklas i en multiprofessionell arbetsgrupp. Du är lösningsorienterad i det du gör och väljer att arbeta på stimulerande, glädjefyllda och utvecklande arbetsplatser med målsättning att ge den bästa vården för dina patienter.

Ställ dig i framkant, välkommen till oss!

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på 100%, med tillträde enligt överenskommelse. Du kan arbeta 2-skift, 3-skift eller enbart natt. 

Alla nyanställda får individuell anpassad introduktion beroende på tidigare erfarenheter. Vi använder oss av ett tydligt introduktionsprogram med introduktionshäfte och det kommer vid introduktion och senare under anställningen finnas tid avsatt för obligatoriska e-Learning utbildningar i systemet PingPong som tex brand, hot och våld, säkerhet m.m. Nyanställda kommer erbjudas täta uppföljningar i ett intervall av 3 veckor, 6 veckor, 3 månader och 6 månader samt vid behov. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Kom och träffa oss genom intervju eller hospitering. Hör gärna av dig till: 
Avdelningschef Lena M Mattsson, 018-611 39 66, lena.m.mattsson@akademiska.se 
Gruppchef Marie Elmebring Lindström, 018-611 70 33
Gruppchef Maria Induss, 018-617 32 39 
Gruppchef Annika Westerberg, 018-611 70 32 
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kommer ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.