Tillbaka

Är du undersköterska, sjuksköterske- eller läkarstudent och vill utvecklas?

Referensnummer AS349/2023
Sista ansökan 2023-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Avdelning 50EX är en temporär avdelning som öppnas främst för att avlasta de andra slutenvårdsavdelningarna på Akademiska sjukhuset. Avdelningen har 12 vårdplatser fördelat på två vårdlag. Här vårdar vi äldre och sköra patienter med en varierande sjukdomsbild och ofta med ett komplext omvårdnadsbehov. Avdelningen är en viktig del i att patientflödet från akutmottagningen ska fungera och de flesta patienter kommer komma direkt därifrån. Avdelningen kommer tillhöra verksamhetsområde geriatrik och kommer därför vårda äldre patienter över 65år.

Ditt uppdrag


Som undersköterska på 50EX kommer du att ha ansvar för den basala omvårdnaden för patienterna i ditt vårdlag. Du kommer tillsammans med en sjuksköterska att  vara ansvarig för ett vårdlag. Du kommer att vara med och ta fram rutiner och arbetssätt för avdelningen och kontinuerligt utvärdera dessa, för att avdelningen ska fungera så bra som möjligt.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad undersköterska alternativ sjuksköterskestudent (från termin 3) eller läkarstuderande (från termin 6). Du sätter alltid patienten i fokus, är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Eftersom 50EX är en ny avdelningen behöver du vara flexibel och sporras av en utmaning. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö.  

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, så väl i tal som skrift.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tidsbegränsat vikariat med start omgående (eller så fort som möjligt) och fram till slutet av augusti. Arbetstiderna kommer vara förlagda dag, kväll, natt samt helg. Är du intresserad av kortare vikariat eller timanställning, tveka inte att söka ändå.   

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Karolina Hilding, avdelningschef 50EX, 018-617 21 35
Facklig kontakt nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

OBS, viktig information om din anställning:
Från och med 1 juli 2023 kommer undersköterska att bli en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)  Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt, om kontraktet löper över 1 juli 2023.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.