Tillbaka

Specialistläkare (ERCP:ist) till lever-pankreaskirurgi

Referensnummer AS637/2023
Sista ansökan 2023-06-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Verksamhetsområde kirurgi


Vi har ca 400 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet. 

Lever-pankreassektionen


Verksamheten omfattar utredning och behandling av kirurgiska sjukdomar i lever, gallvägar, tolvfingertarm och bukspottskörtel. Det bedrivs högspecialiserad vård och handläggning av ett stort antal patienter från regionen. Det utförs ungefär 500 ERCP:er per år varav cirka hälften avancerade (malignitetsutredningar etc.) samt etablerad avancerad EUS-verksamhet och NHV inom PSC-ERCP.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistläkare i kirurgi eller gastromedicin och utför/har börjat utföra ERCP självständigt. Kunskaper inom EUS och erfarenhet av propofolsedering är meriterande. Aktiv forskning i området samt dokumenterat undervisningsintresse är också merit. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och flexibilitet.

Vi erbjuder


Vikariat under 6 månader på heltid med möjlighet till förlängning. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Jozef Urdzik, sektionschef Lever-pankreassektionen, nås via växeln 018-611 00 00
Bengt Isaksson, verksamhetschef, nås via växeln 018-611 00 00
Facklig kontaktperson
Janniz Jönsson, UAL, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:


Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.