Tillbaka

Sjuksköterska till avdelning 101 E (dagtid, måndag till fredag)

Referensnummer AS615/2023
Sista ansökan 2023-06-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Avdelningen 101 E tillhör verksamhetsområde öron-, näsa och halssjukdomar. Vi finns placerade i hus 101 och bedriver vår verksamhet i nya fina lokaler.

Avdelningen 101 E består av en dagkirurgisk del och en preoperativ del vilket ger förutsättningar för en utvecklande och varierad vardag.

Preoperativa delen har till uppdrag att förbereda patienter inför operationer och undersökningar. Patienterna kommer från flera olika opererande verksamhetsområden, t ex kirurgen, ortopeden och urologen, vilket ger en stor variation på operationerna och behandlingar. Avdelningens huvudsakliga patient-flöde består av ett elektiva patienter som ska opereras/behandlas på sjukhusets olika operationsavdelningar, röntgen eller mottagningar.

Dagkirurgiska delen bedriver pre och postoperativ vård för patienter inom öron näs och hals kirurgi, plastikkirurgi och käkkirurgi. Patienterna du möter är både barn och vuxna i alla åldrar. Det är en stor variation på ingrepp, som utförs både i narkos och lokalbedövning.  

Avdelningens primära mål är att leverera trygga, rätt förberedda patienter till rätt operationsavdelning i rätt tid. Samt erbjuda en god postoperativ vård. Vi har korta vårdtider och jobbar periodvis i högt tempo. 

Ditt uppdrag


Vi på 101 E söker nu en ny kollega, som vill bli en viktig del av vårt team. Avdelningen är en viktig del i operationskedjan och du kommer att samarbeta tätt med de opererande verksamheterna och operationsavdelningarna.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska. Har du några års erfarenhet som sjuksköterska är det meriterande men inte ett krav. 

Din kompetens


Du tycker det är viktigt att ta ansvar för att dina arbetsuppgifter blir utförda på ett sätt som stärker patientsäkerheten. Du har förmågan och viljan att samarbeta både inom den egna arbetsgruppen samt med våra samarbetspartners. Du kan även i korta möten se varje patients behov och få dem att känna sig trygga och omhändertagna. Du har en förmåga att tänka nytt och har en vilja att gemensamt med gruppen förbättra verksamheten. Sist men inte minst är du serviceinriktad och har både intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Vi erbjuder


Vi erbjuder två vikariat på 1 år vardera, med eventuell möjlighet till förlängning. Dagtid, måndag till fredag, med start tidiga mornar. Anställningen kan komma att föregås av provanställning. Då arbetsgruppen är liten och trevlig kommer stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsgrupp bestående av sjuksköterskor och undersköterskor. På 101 E har vi högt i tak och jobbar tillsammans med patienterna i fokus.

Introduktionen anpassas efter dina tidigare erfarenheter med kontinuerlig uppföljning. Avdelningen erbjuder interna föreläsningar, SMART-utbildning och regelbunden HLR-utbildning.   

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Emma Olsson, 018-611 70 50
Gruppledare Elin Berggren, 018-611 53 35  
Facklig kontaktperson Vårdförbundet 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.