Tillbaka

Specialistläkare psykosvårdens heldygnsvård, ev chefsöverläkarförordnande

Referensnummer AS607/2023
Sista ansökan 2023-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Sektion psykosvård och rättspsykiatrisk vård inom verksamhetsområde psykiatri, Akademiska sjukhuset, bedriver högspecialiserad vård för personer med schizofreni och schizofreniliknande tillstånd i öppna och slutna vårdformer. Detta sker i dialog med patienter, anhöriga och i samverkan med vårdgrannar samt brukarorganisationer. Vi eftersträvar ett personcentrerat arbetssätt. Mer om oss och våra verksamheter kan du läsa på?www.akademiska.se/Om-Akademiska.? 

Vi erbjuder en verksamhet med hög psykiatrisk kompetens, väl uppbyggd ledningsstruktur med avdelningschefer, medicinskt ledningsansvariga läkare, biträdande verksamhetschef och engagerade medarbetare. Forskning och undervisning är integrerade delar av verksamheten och det pågår patientnära psykiatrisk forskning. Vi har en egen anställd professor. 

Ditt uppdrag


Som specialistläkare kommer du att vara en del av ett engagerat och kunnigt team. Ditt uppdrag är att tillsammans med kollegor och chefer bedriva en utvecklingsinriktad och evidensbaserad vård. I arbetet ingår även undervisning och handledning av studenter och ST-läkare. Du kommer att ingå i bakjourslinjen.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistläkare och har ett brett och genuint intresse för våra patienter. I ditt arbete sätter du alltid patienten i fokus. Du har god förmåga att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. För att lyckas krävs teamarbete. Som person är du ödmjuk, ansvarstagande, nyfiken och noggrann. Stämmer detta in på dig kan psykosvården vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning, med tjänstgöringsgrad 100% där både kliniskt arbete och utveckling av verksamheten ingår. Tillträde enligt överenskommelse. 

Om du är rätt person kan chefsöverläkarförordnande för sektionen psykosvård och rättspsykiatri bli aktuellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbets- och kommunikationsförmåga. 

Inför anställning tas utdrag från misstanke- och belastningsregistren.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Psykosvård och rättspsykiatrisk vård: 
Tarja-Leena Kirvesniemi, biträdande verksamhetschef, 018-611 23 63,?tarja-leena.kirvesniemi@akademiska.se 
Per Johansson, chefsöverläkare 018-617 17 96 
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, 018-611 34 95 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.