Tillbaka

Specialistläkare/överläkare till affektiv heldygnsvård

Referensnummer AS586/2023
Sista ansökan 2023-06-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Se hit du som är intresserad av psykiatrisk heldygnsvård! Då en av våra överläkare går vidare till annat uppdrag inom sektionen söker vi nu en psykiatriker till vår affektiva vårdavdelning. 

Vår verksamhet


På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård, flera öppenvårdsmottagningar samt en prehospital akutpsykiatrisk mobil enhet som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län. På sektionen arbetar olika professioner i team kring patienterna. Vi är i startgroparna för att börja arbeta mer processbaserat och diagnosinriktat för att kunna fortsätta driva en modern psykiatrisk vård med hög kvalitet. I och med denna omställning kommer det finnas stora möjligheter att för dig som läkare i heldygnsvården vara med och vidareutveckla vårdprocesserna och få till säkra övergångar mellan olika vårdformer.

Som specialistläkare/överläkare i vår heldygnsvård, kommer du att arbeta främst med patienter med t.ex. bipolär sjukdom, djupa depressioner, svåra ångest- och personlighetssyndrom. Till din hjälp har du vårdavdelningens övriga medarbetare inklusive underläkare. Professionellt kommer du att utvecklas genom stimulerande möten med både patienter och deras närstående, men också med kollegor från den egna och andra sektioner och verksamhetsområden, universitet och studenter.

Ditt uppdrag


Dina arbetsdagar kommer att bestå av sedvanligt specialistläkararbete på affektiv heldygnsvårdsavdelning. Handledning och undervisning ingår i uppdraget och vi erbjuder alla en personlig utvecklingsplan. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår med möjlighet till bakjoursutbildning genom dubbel tjänstgöring med erfaren specialistkollega.

Dina kvalifikationer


Du ska vara legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Då mycket av arbetet sker i samarbete med andra ställer vi stora krav på god samarbetsförmåga och ödmjukhet. Då verksamheten är mitt uppe i utveckling mot processbaserad psykiatri kommer du ha stora möjligheter att bidra till detta utvecklingsarbete utifrån både egen kompetens och heldygnsvårdens perspektiv. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Tjänstgöringsgraden är 100% men det finns goda möjligheter till individuella lösningar.  Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Hjärtligt välkommen med din ansökan via länken nedan! Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Vill du veta mer?


Biträdande verksamhetschef verksamhetsområde psykiatri, Tea Sundsten, 018-611 74 84
Sektionsadministratör, Linnéa Johansson, 018-611 21 23
Facklig kontaktperson nås via Upplands allmänna läkarförening kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla  https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.