Tillbaka

Underläkare till psykiatrin – vikariat

Referensnummer AS584/2023
Sista ansökan 2023-06-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Nu söker vi två engagerade underläkare till vår heldygnsvård!

Vår verksamhet


På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län. På sektionen arbetar olika professioner i team kring patienterna.
Som underläkare i vår heldygnsvård, kommer du att arbeta främst med patienter med t.ex. bipolär sjukdom, djupa depressioner, svåra ångest- och personlighetssyndrom. Till din hjälp har du vårdavdelningens övriga medarbetare inklusive avdelningens överläkare. Samarbetsklimatet i läkargruppen är bra och det är högt i tak för diskussioner kring enskilda patientärenden och medicinska frågeställningar. Det finns goda möjligheter till att utvecklas både personligt och professionellt genom stimulerande möten med både patienter och deras närstående och med kollegor från den egna och andra sektioner och verksamhetsområden, universitet och studenter.

Ditt uppdrag


Som underläkare inom heldygnsvården arbetar du tillsammans med specialistläkare som ytterst ansvarar för avdelningen. Du kommer att medverka i bedömningar av patienter som är inlagda men också följa patienter självständigt under deras vistelsetid under handledning av specialistläkare. Även om patienten är inlagd utifrån specialistpsykiatriskt behov uppstår allt som oftast parallella somatiska problem som kan komma att behöva undersökas och utredas. Uppdraget som underläkare inom affektiv heldygnsvård är därför ett brett och spännande uppdrag där du får möjlighet att följa patientens utveckling och förbättring.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har läkarexamen och ett brett och genuint intresse av psykiatri. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrin. Du har god förmåga att kommunicera och samarbeta. Du som person bör vara ödmjuk, ansvarstagande, nyfiken och noggrann. Stämmer detta in på dig kan psykiatrin vid Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig!

Vi erbjuder


Vi erbjuder tidsbegränsade vikariat i 6 månader med goda möjligheter till förlängning. Tjänstgöringsgraden är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Inför anställning tas utdrag från misstanke- och belastningsregistren. Du kommer även få fylla i en hälsodeklaration.

Sök nu, då vi kallar till intervjuer löpande och att rekryteringen kan avslutas innan ansökningstiden löpt ut!

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Bitr. verksamhetschef verksamhetsområde psykiatri, affektiva sjukdomar, Tea Sundsten 018-611 74 84
Sektionsadministratör, Linnéa Johansson 018-611 21 23
Facklig kontaktperson nås via Upplands allmänna läkarförening kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Viktigt att du i din ansökan bifogar handlingar som styrker din kompetens. Urval, intervjuer och tillsättning kommer att ske fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.