Tillbaka

Sjuksköterska till hematologmottagningen

Referensnummer AS581/2023
Sista ansökan 2023-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Sektionen för hematologi består av en vårdavdelning och en mottagning inklusive dagvårdsenhet. Vi behandlar patienter med olika typer av blodsjukdomar, framförallt Akut och Kronisk leukemi samt Myelom. Vi utreder och utför allogena och autologa blodstamcellstransplantationer på vuxna, totalt ca 130 transplantationer årligen.

Mottagningen består av tre enheter; Hematologisk dagvård för patienter i behov av cellgifter, transfusioner, antibiotika, blodtappning mm.; BMT-mottagning som utreder och följer upp patienter och donatorer i samband med blodstamcellstransplantation; Läkarmottagning där vi tar emot patienter från hela regionen (Uppsala, Dalarna, Gävleborg, Hälsingland, Södermanland, Värmland, Västmanland och Örebro län) för utredning och behandling.

Att vara sjuksköterska på vår mottagning är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt i mycket stor utsträckning. Som ny finns det många erfarna kollegor att stötta sig mot då vi har en låg personalomsättning och en mycket god arbetsmiljö. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter att växa och utvecklas med. Vi står också inför flera spännande projekt såsom att flytta ut cancervård från kärnområdet till andra vårdlokaler som vi gärna berättar mer om vid en intervju!

Ditt uppdrag


Det är i första hand till vår dagvårdsenhet vi nu söker en ny kollega då vi behöver bli fler. På vår dagvård kommer du att hantera centrala och perifera infarter, ge diverse läkemedelsinfusioner, cytostatikabehandlingar och transfusioner. Arbetet innebär en nära kontakt med läkare och kollegor som arbetar på mottagningen.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet, gärna med erfarenhet av hematologi eller onkologi. Erfarenhet från slutenvård är ett krav.

Din kompetens


Vi värdesätter flexibilitet, en god samarbetsförmåga och ett gott bemötande med patienten i fokus. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt och vilja vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss. Arbetet kräver att du har ett gott bemötande och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra i ett växlande arbetstempo. Du är inte bara en skicklig sjuksköterska, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss och vi för dig!

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde och lön enligt överenskommelse. Arbetet på mottagningen är dagtid, måndag - fredag.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef, Gun-Marie Jäger 072-200 38 72
Sjuksköterska, Cecilia Björklund 018-611 43 29

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-06-11. Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.