Tillbaka

Sjuksköterska till öron, näs-och halsavdelning 85 F1

Referensnummer AS1320/2022
Sista ansökan 2023-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde öron-, näs och halssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde öron-, näs-, och hals diagnostiserar och behandlar både vuxna och barn med sjukdomstillstånd som berör öron, näsa, bihålor, munhåla, luftväg samt hörsel och balans. Våra patienter kan behöva allt från basal till högspecialiserad omvårdnad, de flesta ingrepp är planerade men även akuta operationer förekommer.

På kvällar, nätter och helger har vi en jourverksamhet på avdelningen för öron,- näs,- och halspatienter som också genererar inläggningar. Jourverksamheten innebär också en viss telefonrådgivning där man gör egna bedömningar med hjälp av en bedömningsmall samt vid behov konsulterar ÖNH-jourläkaren.

Avdelningen består av 24 enkelsalar där vi disponerar 10 av dessa och de övriga salarna av plastik -och käkkirurgiavdelningen samt öron. Patienterna som vårdas är mellan 0 – 100 år vilket innebär att vi även vårdar barn på avdelningen.

Ditt uppdrag


Du kommer att arbeta på öron,- näs,- och halsavdelningen med basal- och högspecialiserad omvårdnad. I den basala omvårdnaden ingår sedvanligt sjuksköterskearbete på en kirurgavdelning med pre- och postoperativ vård och i den högspecialiserade omvårdnaden ingår t ex luftvägsproblematik, omvårdnad efter avancerad tumörkirurgi i huvud - halsregionen, stora blödningar från näsa och svalg, trakeostomerade patienter och öron,- näs,- och halsjour.

Läs gärna mer om den högspecialiserade tumörkirurgin: Hemiglossektomi av tungcancer | Akademiska

Dina kvalifikationer


Du är utbildad sjuksköterska, antingen nyexaminerad eller med några års erfarenhet.

Din kompetens


Vi söker dig som tycker om att arbeta i en spännande och utvecklande miljö och vara med att driva samt vidareutveckla avdelningen. Du ska tycka om variation i arbetet och eftersom det snabbt kan förändras så ser vi gärna att du har lätt för att ställa om och kunna prioritera samt ha förmågan att kunna fatta snabba beslut

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Du anställs på rotationstjänst men vi är öppna för en dialog om du föredrar att enbart arbeta dag, kväll, helg eller natt. Du erbjuds fem veckors individanpassad introduktion på avdelningen. I slutet av introduktionen görs en avstämning och vid behov kan denna förlängas.

Introduktion på jourmottagningen tar man i ett senare skede och då gör man pass på både öron,- näs,- och halsmottagningen och på avdelningens jourmottagning.

För erfarna sjuksköterskor erbjuder vi klinisk, praktisk och situationsanpassad handledning i enlighet med Professionssteget under handledning av en erfaren sjuksköterska. Läs mer om Professionssteget här: Professionssteget | Akademiska.

Som nyutexaminerad sjuksköterska kommer du att få gå Kliniskt utvecklingsår där du under 20% av din arbetstid under första året får både utbildning och praktisk övning i omvårdnadsarbetet, ledarskap och mycket mer. Med utbildningen vill vi bland annat underlätta övergången mellan din utbildning och din nya yrkesroll, läs mer om Kliniskt utvecklingsår - KUÅ: Kliniskt utvecklingsår | Akademiska

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Gruppchef Maria Jedroum 018-611 53 34
Avdelningschef Karin Andersson 018-611 37 96
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval kan komma att ske löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.