Tillbaka

Specialistläkare inom onkologi / strålbehandling

Referensnummer AS441/2023
Sista ansökan 2023-07-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar huserar i den nya vårdbyggnaden, ingång 100/101 vid Dag Hammarskjölds väg. Verksamheten har moderna lokaler med enkelrum till patienterna, nya informations- och kommunikationstekniska system samt åtskilda professionella och publika flöden. Den nya byggnaden har utrustats med den senaste medicintekniska utrustningen, exempelvis Sveriges första MR-linac som kombinerar linjäraccelerator med bilddiagnostik. Nybyggnationen ger oss nya möjligheter att samlokalisera verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar tillsammans med verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum, vilket ger nya samverkansmöjligheter med stor potentiell patientnytta.

Ditt uppdrag


Strålbehandlingsavdelningen vid Akademiska Sjukhuset behandlar knappt 2000 patienter per år på 4 linac och 1 MR-linac. Du kommer att arbeta i en grupp med 5 överläkare, 3 specialistläkare och flera ST-läkare. Det finns goda möjligheter för dig att få utveckla din kompetens så att du ansvarar för en egen diagnosgrupp eller strålbehandlingsmetod. Kliniken har 2 behandlingsrum för brachyterapi och för närvarande landets enda kontaktterapiapparat. Det finns alla förutsättningar för klinisk utveckling och det bedrivs en rad studier inom strålbehandlingsområdet på kliniken. Arbetet på strålbehandlingsavdelningen följer en struktur som syftar till att upprätthålla säkerhet och hög medicinsk standard. I Uppsala ansvarar läkare på strålbehandlingsavdelningen, med vissa undantag, för att definiera target på klinikens patienter och ett nära samarbete med tumörgrupperna behövs därför. Läkarna på strålbehandlingsavdelningen uppmuntras att delta i MDK:er och där diskutera hur patienternas behandling skall optimeras.

Deltagande i klinikens fram- och bakjourslinje är frivilligt för läkare på strålbehandlingsavdelningen.

Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling inom ditt område. Även om sjukhuset är stort, är avståndet mellan våra olika specialistområden aldrig långt. Här får du dessutom möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av medicinstuderande. Tillsammans skapar vi en utmanande och utvecklade arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del.  

Dina kvalifikationer


Du som söker är specialist i onkologi med gedigen erfarenhet av strålbehandling. Intresse för brachyterapi, MR-linac och protonbehandling är viktigt men erfarenhet behövs ej utan du kommer att få goda möjligheter att lära dig mer hos oss. Du är initiativrik, drivande och fattar självständiga beslut. Du har en god samarbetsförmåga och lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du är intresserad av forskning och utvecklingsarbete. Du trivs med varierande arbetsuppgifter där tempot kan växla mellan fokuserad targetritning och bedömning av akuta patienter under behandling. Som universitetsklinik har vi stort ansvar för att undervisa såväl läkarstudenter, kollegor och andra personalkategorier varför en positiv inställning till handledning värdesätts högt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Michael Bergqvist, sektionschef, michael.bergqvist@akademiska.se, 018-617 47 46
Georg Holgersson, bitr. sektionschef, georg.holgersson@akademiska.se, 018-617 16 70
Calin Radu, MLA strålbehandlingsavdelningen, calin.radu@akademiska.se, 018- 611 63 48
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
 Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla  https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.