Tillbaka

Sjuksköterska Norra länets psykiatri

Referensnummer AS237/2023
Sista ansökan 2023-06-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamheten tillhör sektionen för beroende- och neuropsykiatri - en sektion i framkant. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på omvårdnad, vårdutveckling och forskning.

Den specialistpsykiatriska öppenvården i norduppland innefattar fyra mottagningar som är belägna i Tierp, Gimo, Skutskär och Tärnsjö. Verksamheten har en bred psykiatrisk inriktning och vänder sig till patienter från 18 år och uppåt. Vi arbetar aktivt med att förbättra personalens arbetsmiljö. Vi har ett målinriktat förbättringsarbete av patientvården och är måna om att närstående blir delaktiga. Personalen på våra mottagningar är öppna, positiva, trygga och kompetenta, vilket gör det lätt att komma som ny personal till mottagningarna.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska inom psykiatrisk öppenvård har du en central roll i teamet. I samarbete med kollegor från olika professioner och yrkesgrupper bedömer och planerar du den enskilde patientens behov av omvårdnad och medicinsk behandling. Du arbetar nära patienten och samverkar med psykiatrisk heldygnsvård, andra vårdgivare/samhällsinstanser samt med närstående. Du ansvarar för omvårdnadsprocessens samtliga steg, administrerar läkemedel och leder och fördelar arbetet i teamet. I interprofessionella samarbeten företräder du omvårdnadsperspektivet. Tjänsten kommer främst att vara förlagd i Gimo men man kan komma att arbeta vid de andra orterna också.

För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med psykiatrisk problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet!

Dina kvalifikationer


Vi söker en sjuksköterska med hög professionell drivkraft. Du är engagerad och lösningsinriktad utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Du är yrkesstolt och lockas av professionella utmaningar där du utvecklas genom gradvis ökat ansvar. Vi värderar att du har stark professionell integritet och ser det som naturligt att hålla dig vetenskapligt uppdaterad inom ditt område. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift.

Vi erbjuder


Efter en personligt anpassad introduktion väntar en stimulerande arbetsmiljö med stor variation. Vi ser vetenskaplig förkovring som en naturlig del av tjänsten. Vi har närhet till- och samverkar med Uppsala universitet, där forskning inom omvårdnad bedrivs. Du kommer att utvecklas inom din yrkesprofession hos oss.  Möjlighet till vidareutbildning inom psykiatrisk vård finns. Du kommer att arbeta självständigt och ta ansvar för utveckling av olika områden utifrån dina intressen och verksamhetens behov.

Vi erbjuder tillsvidaretjänst på heltid. Inför anställning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. På mottagningarna arbetar samtlig personal dagtid, måndag-fredag. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Anna Thurang, 018-617 16 31, anna.thurang@akademsiska.se
Biträdande avdelningschef Mats Törnblom, 018-617 27 37, mats.tornblom@akademiska.se  
Biträdande avdelningschef Heli Järvenpää, 0173–880 16, heli.jarvenpaa@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.