Tillbaka

Helikoptersjuksköterska

Referensnummer AS417/2023
Sista ansökan 2023-03-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Luftburen intensivvård är en egen sektion som ansvarar för sjukhusets flygburna transporter. Verksamheten är baserad vid Uppsala Garnison och har tillgång till en egen helikopter men utför även uppdrag i flygplan. Verksamheten utför framförallt luftburen intensivvård.

Årligen utförs ca 900 uppdrag, varav ca 550 av dessa är intensivvårdsuppdrag som framförallt sker mellan sjukhus i regionen, men kan även ske utomlands. På avdelningen arbetar specialistsjuksköterskor och läkare deltid, med huvudanställning på Akademiska sjukhuset inom intensivvård eller anestesi. Avdelningen ingår även i länets prehospitala sjukvård då annat uppdrag ej utförs.

Vi söker nu en intensivvård-/anestesisjuksköterska till vårt team.

Ditt uppdrag


Du utgör tillsammans med en läkare ett team som utför intensivvårdstransporter för Akademiska sjukhuset. Vid enklare patienttransporter kan dessa göras av dig som ensam sjuksköterska, vilket innebär ett stort eget ansvar. I tjänsten ingår även olycksplatsarbete i framförallt det egna länet, men även i kringliggande län. Vi driver tillsammans verksamhetens utveckling och patientsäkerhet aktivt.

Dina kvalifikationer


Du är sjuksköterska med vidareutbildning inom intensivvård och/eller anestesi. Du har mångårig arbetslivserfarenhet från intensivvård och/eller anestesi. B-Körkort är ett krav.

En god fysik och hälsa är önskvärd då tunga lyft, oregelbundna mattider och långa vakenhetsperioder kan förekomma.
Det viktigaste för oss är dina personliga egenskaper och det som vi värdesätter extra mycket i urvalsprocessen är samarbetsförmåga, initiativförmåga, flexibilitet och ödmjukhet. Du är också en utpräglad lagspelare som finner stort nöje i att lösa uppdraget tillsammans och ser till att alla är med i teamet.

Du måste också vara svensk medborgare eftersom vi är baserade på ett av militärens skyddsobjekt.

Om du har något av detta så är det meriterande:
Trauma utbildning ATSS, PHTLS eller jämförbar.
Dokumenterad erfarenhet från prehospitalt arbete.
Tidigare erfarenhet från arbete inom Luftburen intensivvård
Aktuell eller tidigare anställning på barnanestesiavdelning eller barnintensivvårdsavdelning.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med 23% sysselsättningsgrad på luftburen intensivvård och en grundanställning på någon av Akademiska sjukhusets intensivvårds- eller anestesiavdelningar. Sysselsättningsgraden sätts via lokalt kollektivavtal och kan komma att ändras efter verksamhetens behov. I och med helikopterverksamhetens speciella karaktär ingår pass som är 25 timmar långa och måste därför ha planerad ledighet om 11 timmar efter avslutat dygnspass.

Urval och intervjuer sker löpande och beslut om anställning kan ske innan annonstidens slut. Under processen kommer du få träffa chef och medarbetare under intervjuerna. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef luftburen intensivvård, Per Bondegård, tel. 018- 611 4859

Fackliga företrädare
Vårdförbundet, nås via växeln, tel: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan och tillhörande dokumentation via länken nedan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.